2015.08.23. 14:31:52 7425 196

Sportra fel! - Oszlassuk el a kedvünket szegő "sportos" tévhiteket!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Igen, végre rászántad magad. Nagy hévvel lemész a közeli edző- vagy fitness terembe, végre megvan a megfelelő cipőd is, jövő héten majd megveszed a néhány hete kiszemelt fitness ruhát (az elején még jó a régi:-)). Nagy a lendület! Egészen addig, amíg (akarva-akaratlanul) bele nem hallgatsz az öltözőben zajló beszélgetésekbe.

Tévhitek a sportban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tévhitek a sportban

A már régóta a terem padlózatát taposó lányok pedig aztán tudják ám a frankót! Ha kétségeid lettek volna eddig az edzettségeddel, vagy egyéb sportot érintő kérdéssel kapcsolatban, ők aztán pikk-pakk, eloszlatják, még ha nem is kéred! De vigyázz, a kedved is tovatűnhet!

No, mi ezt nem hagyjuk!

Ha a következő mondatok cikáznának fel és alá az öltözőben, megnyugtatunk: nem minden annyira igaz, mint amennyire ők állítják!

1. Ha sokat izzadsz, sokat kell innod!

Persze, pótolni kell a folyadékot, de a fokozatosságra érdemes odafigyelni! Testünk nagyjából 8 dl vizet képes feldolgozni óránként, úgyhogy felesleges többet beletukmálni! Úgy csak kimossuk az ásványi anyagokat szervezetünkből és „túlisszuk” magunkat. Meg amúgy sem túl kellemes, ha rengeteg folyadék ott lötyög a pocakunkban!

2. Ha túlságosan izzadsz, nem vagy elég fitt!

Már miért ne lennél! Sőt! A sportolók hőszabályozása elvileg jobban működik, izmaik, sejtjeik strapabíróbbak, magasabb megterhelésnél több izzadságot adnak le.

3. Vigyázz, mert a sport „kicsinálja” a hátad!

Hát, nem valószínű. A mozgás serkenti a vérkeringést és erősíti a porcokat! Inkább a mozgásszegény életmód, ami árthat a porcoknak, ízületeknek, izmoknak, így a hátnak is.

4. Fáj a hátad? Dolgozz még többet a hátad izmaira!

Na, ez sem teljesen állja meg a helyét! A hátizmok is fontosak, de legalább annyira a több rétegből álló hasizmok is. Nem a legfelső, sajtreszelő izomra gondolunk. A mélyebben lévő izmok ilyenkor fontosabbak.

5. Nyújtottál, és mégis megsérültél? Az lehetetlen!

A nyújtással csak bemelegítjük izmainkat, ám a mozgás közbeni sérülésektől nem minden esetben védenek! Az viszont igaz, hogy a nyújtás a gyakorlatok befejezése után is nagyon fontos.

Összeállította: ssz

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...