2016.01.10. 08:27:51 9418 285

Sport helyett bor? – Hogy is van ez?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Esténként egy pohár finom vörösbor a vacsora mellé vagy után igazán üdítő lehet, sőt, orvosságnak sem utolsó. Vagyis nemcsak a hangulatunkra, emésztésünkre, egészségünkre is jó hatással lehet. Ha néhanapján lelkiismeretfurdalást éreznénk emiatt, adunk még egy okot, hogy ne legyen.

Borozás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Borozás

Egy kanadai kutatás szerint a vörösbor fogyasztása legalább olyan hatással van szervezetünkre, mint egy kiadós torna.

És ez mégis hogyan?

Ez az igazán jótékony tulajdonság a vörösborban, illetve a vörösszőlőben található rezveratrolban található, mely testünk állapotát javítja. Nem csak szívünkre, de izmainkra is jótékony hatással lehet. Egy finom pohár borocska csökkenti a rák és a demencia kialakulásának esélyeit, illetve szinte életmentő lehet azok számára, akik csak igen ritkán jutnak edzőterem közelébe.

Miben még?

A szőlőn kívül még más növényekben is megtalálható ez a furcsa nevű vegyület, a rezveratrol. Így a szilvában, málnában, szederben és a földimogyoróban. A fehérbor vagy a rozé kedvelőit el kell keserítsük: ezekben a nedűkben igen alacsony mértékben lelhető fel.

Azért csak mértékkel!

Habár némely alkalmakkor kiváltja a sportot, azért rendszert a borivásból ne csináljunk, hiszen ez akár bizonyos fokú függőséghez is vezethet.

Forrás: woman.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...