2016.08.06. 14:00:09 9263 206

Spórolj az idővel! - Trükkök amivel gyorsabban szárad a körömlakk
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ember lánya kezdő „manikűrös” korában a lakk állandó fújogatásával próbálta elérni, hogy előbb száradjon a színes csoda a körmén. Sőt, ha nagyon szorított az idő, még a hajszárító is előkerült, amivel persze nem sikerült az időspórolás, mert csak „felgyűrte” a lakkot, és kezdhettük az egész folyamatot elölről.

Körömlakkozás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Körömlakkozás

Tehát, a fenti módszerek nem váltak be akkor sem, és nagy valószínűséggel most sem. A fújás nem jó, mert a leheletünkben lévő folyadék egyáltalán nem gyorsítja a száradás folyamatát, hajszárító meg hullámosítja a lakk felületét. Úgyhogy vagy időben és nyugalomban, nem rohanva kell elvégeznünk a körömlakkozást, vagy hatásosabb módszereket kell kitalálnunk a száradás felpörgetésére. Mert persze nyugodtan lakkozni… álom, édes álom!:-)

Ugrás a hűtőbe!

Ha gyorsítanád a szárítás folyamatát, dugd be a kezed egy percre a hűtőszekrény fagyasztós részébe. Gyorsabban megszárad a lakk, anélkül, hogy veszítene fényéből. De ha túl fagyos lenne Neked az a rész, a hűtő is megteszi.

Jeges víz, nem csak kánikula ellen!

Ha a hűtőszekrényt nem terhelnéd a körömlakkod szárítgatásával, akkor megteszi egy kis víz is. Vidd fel a lakkot a körmeidre, várj körülbelül fél percet, és dugd egy jéghideg vízzel töltött tálkába az ujjaidat. Hideg vízsugárral szerintünk inkább ne próbálkozz, az túl erős lenne az éppen felvitt lakknak.

##Irány a drogéria!

Ha nem csíped a hideget, már több helyen és több márkától vásárolhatsz a körömlakk száradását elősegítő spray-ket. Úgyhogy lakkozás előtt irány a legközelebbi drogéria!

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...