2014.06.20. 18:36:24 6847 11

Silicon Valley, azaz Szilícium-völgy: új humoros sorozat az HBO-tól
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Már véget ért az első évad az új geek sorozatból. Így értékelte a vs.hu a Silicon Valley-t. A Törtetők, Gyakornokok és egy kevésbé túljátsz(at)ott Sheldon Cooper - add össze őket, és a végeredmény akár az HBO még futó új sorozata is lehet. A Silicon Valley nem egy geekámokfutás, sokkal inkább hiteles és humoros sorozat a vállalati kultúráról és a startupszíntérről tucatnyi szerethető okostojással.

Sorozatnézés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sorozatnézés

Mike Judge (Beavis And Butt-head, King Of The Hill) értelmezésében a geekek nem olyanok, mint mondjuk a The Big Bang Theory szereplői, inkább mintha a Freaks & Geeks szereplőinek huszonéves verziói lennének. Természetesen már nem a jogosítvány megszerzése vagy a megfelelő hajzselé az élet központi kérdése. A problémák leginkább a bináris számrendszerben értelmezhetőek.

Richard Hendriks (Thomas Middleditch) Patkányfogó nevű programja például egy olyan forradalmi tömörítési algoritmussal működik, amit mindegyik nagy, multinacionális cég meg akar szerezni magának. A sikeres üzlet azonban csak a bonyodalmak csúcsa, hiszem a sufni-fejlesztőcsapatból hirtelen professzionális céget kell csinálni, üzleti tervekkel, piacra lépési stratégiával és kemény döntésekkel.

Szimpatikusan élethű – talán ez jellemzi a legjobban a Silicon Valley-t. A szereplők nem a popkultúra virtuális homokozójában szórakozó, életképtelen geekek, az igazán nagy vállalatok vezetői pedig nem eltökélt, gáncs nélküli lovagok, akik sokszor épp úgy nem tudnak mihez kezdeni a szorongásaikkal, az elérhetetlen vágyaikkal, mint azok, akiket alkalmaznak. De pont ez teszi őket szerethetővé és szimpatikussá.

Mindannyiunkban megvan a saját magunkkal szembeni kétely és szorongás – idén talán csak a Looking (szintén HBO-s sorozat) tudott felmutatni hasonlóan árnyalt és komplex karaktereket. Christopher Evan Welchről pedig nem gondoltam volna, hogy a Rubiconban nyújtott alakítását is felül tudja majd múlni, de így történt – az a nagy rész, amelyben szerepel, talán az egész sorozat legjobb (és leghumorosabb) része.

Apropó, humor. Bár könnyű lenne feelgood sorozatként definiálni a Silicon Valley-t, közel sem ilyen egyszerű a helyzet. A készítők szerencsére kellően nagyot markoltak az abszurd, szarkasztikus poénok halmából is, hogy szinte minden részbe jusson valami olyan párbeszéd vagy csak idézhető egysoros, amelynek a szintjéhez képest a legtöbb sorozat a kanyarban sincs.

Az HBO idei diadalmenete (True Detective, Silicon Valley, Looking) töretlen, ugyanis a legújabb sorozatuk pont annyira szól az ifjú startuphuszároknak, mint a téma iránt nem, de a különlegességek iránt igen-igen érdeklődő sorozatfüggőknek, azokról nem is beszélve, akik csak valami könnyed szórakozást keresnek. Mindenkinek ajánljuk, aki egy kicsit otthon van az informatika világában, na.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...