2016.03.20. 14:41:27 10231 340

Segítség, felnőttem! – De tényleg!:-)
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az emberlánya fiatal korában azon bosszankodik, hogy szinte minden társaságban ő a legfiatalabb. A többiek már tele vannak élményekkel, tapasztalattal, ő meg még olyan messze érzi magát ezektől. Aztán telnek a hónapok, évek, gyűlnek az élmények, és egyszeriben már nem fél attól, hogy csak idősebbekkel kell majd múlatnia az időt…

Komoly Komoly "felnőtt"

Sőt! Az évek múlásával, a tapasztalatok szaporodásával lassan kinőjük a „Társaság legfiatalabbika” kitüntető címet, és – ha tetszik, ha nem – felnövünk. És hogy ezt miből tudjuk, az évek számán kívül? Hát lássuk!:-)

Jelek, amik segítenek

-Míg korábban egy hajnalig tartó bulit, egy éjszakába nyúló baráti, családi összejövetelt (némi itókázással is megspékelve), nagyjából a következő napig pihented, most már minimum egy hét kell a regenerálódáshoz! Ha egyáltalán az elég!:-)

-A szobanövények a lakásban már nem csak néhány napig, hétig életképesek. Sőt, van már olyan, ami hónapok, netán évek óta élvezi a vendégszeretetedet.

-Ha benézne valaki a hűtődbe, az alkoholon kívül szilárd táplálékot is találna benne. Sőt, egy idő után már szinte csak azt.:-)

-Míg korábban még a gondolatától is kirázott a hideg, egy bizonyos idő után egy koraesti séta már egész vonzó program lesz számodra.

-Míg korábban reggel 6 órakor mentél aludni egy-egy összeröff, buli, társasági esemény után, most akkor kelsz.:-)

-Már nem szól Rád senki, ha ebéd előtt megeszel egy-két (vagy kicsit több) kocka csokit.

-Technikai újdonságok? Hát, Neked szinte mind kínai…:-)

-Már nem olyan nagy buli a kanapén aludni. Egy ott töltött éjszaka után iszonyatos hátfájással kínlódod végig az egész napot. Vagy hetet…:-)

-Ha egy társaságban (ahol ugyebár már nem Te vagy a legfiatalabb:-)) kiderül, hogy szingli vagy, mindenki sajnálatát fejezi ki, előkerülnek az „Akarsz róla beszélni?”, illetve az „És hogy bírod?” kérdések és a szánakozó nézések. Nem halálos beteg vagy, csak egyszerűen még nem találtad meg a másik feledet.

-Azok a fránya frontok bizony eléggé megviselnek.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.