2016.05.24. 16:49:10 18227 352

Se nem pipacs, se nem piros - 5 tipp az arc kipirosodása ellen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Talán vannak olyan szerencsések, akik a nyári meleget, kánikulát megússzák néhány apró izzadtságcseppel, és két apró, pirosas folttal az orcájukon. Nekik innen is szívből gratulálok, hiszen jómagam a másik tábort erősítem: épp csak feljebb kúszik a hőmérő higanyszála, az arcom máris a piros 50 árnyalatában tündököl.

Arcbőr ápolása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Arcbőr ápolása

Ám nincs ez másként akkor sem, ha az ember lánya valamiért idegeskedik, vagy stresszel - a végeredmény ugyanúgy pipacsvörös arc. A foltokban jelentkező vörösödés sem nyújt éppen esztétikus látványt, legalábbis a foltok viselője biztos nem rajong érte. De vajon vannak olyan természetes módszerek, amikkel ha meg nem is szüntethetők, de legalább csökkenthetőek ezek a „tünetek”?

Gyors tippek „pipacsság” ellen

Éljen a mindent tudó uborka!

Vannak, akik csak a szemük duzzanatait szeretnék eltűntetni néhány uborkakarika segítségével, pedig nem csak erre jó ez a zöld finomság. Tegyél egy-egy szeletkét a problémás területekre, hagyd ott állni körülbelül fél órát, amíg bőröd feltöltődik az uborkában található nedvességgel, enzimekkel és élvezd hűsítő hatását.

Nem csak a gombócba jó!

Persze, hogy a túróról van szó! Ha a hideg fehér finomságot negyed órára az arcod piros részéhez nyomod, szinte azonnal segít a pirosság legyőzésében.

Bőrödet is feszesíti, a pirosságot is elűzi. Mi az?

Ez bizony a mandulaolaj! Csak csepegtess egy vattára néhány cseppet, nyomd rá az arcodra és hagyd állni egy éjszakán keresztül.

Lehet, a salátádra kevesebb jut…

… de a bőröd hálás lesz érte! A K-, A-, és E-vitaminban, illetve különböző ásványi anyagban gazdag olívaolaj a gyulladás okozta bőrpírt tünteti el, gyulladáscsökkentő hatása miatt.

Minden búra, minden bajra…

… jöhet egy kis kamilla. Talán az egyik legsokoldalúbb gyógynövényünk, így az sem meglepő, hogy a bőr kipirosodása ellen is jó.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...