2015.08.15. 18:30:57 10318 281

Sampon, a (majdnem) mindenható
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van zsíros hajra, száraz hajra, korpás hajra, gyenge, elvékonyodott hajszálakra, festett hajra, meg „kettőazegyben”, balzsammal. Van gyümölcsös, mézes, uborkás és még vagy ezerféle „ízesítésű”. Valljuk be, elég nehéz megtalálni az igazit. Ennyiféle lenne a sampon és tényleg csak a hajunkra használhatjuk?

Hajmosás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hajmosás

Természetesen nem! Lássuk, mire képes a kis flakon, illetve annak tartalma a fürdőszobán és a hajunkon kívül.

Segítség a „sminkelésben”

Persze, nem az arcunkra, szemhéjunkra kell kennünk, hogy még színesebb és szebb legyen. De például a púderpamacsunk és/vagy rúzsecsetünk tisztítására tökéletes a sampon. Mosd át vele a sminkkészleted ezen darabjait és hagyd őket egy sima, tiszta felületen megszáradni.

Lásd magad tisztán!

Valószínűleg, Nálatok is mindennapos eset, hogy a fürdőszobai tükör zuhanyzás után teljesen homályos a párától. Hogy ezt elkerüld, tegyél egy törölközőre vagy rongyra egy kis sampont, vidd fel a tükörre és papírtörlővel töröld át.

Finom ruhákhoz

Egyes ruhadarabok, fehérneműk, blúzok mosásához lágyabb mosószerre van szükség. Szerencsére, ez a szer samponnal is kitűnően helyettesíthető, hiszen remekül kiveszi a foltokat a kényes ruhadarabokból is.

Száraz kezekre

A mindennapi igénybevételtől, sőt, a sok mosogatástól kezünk bőre csúnyán kiszáradhat. Hogy ezt elkerüld, csempéssz egy kis sampont a mosogatóvízbe! A zsíros és/vagy rászáradt ételmaradékkal „büszkélkedő” edények is szeretni fogják, és tápláló összetevőinek köszönhetően pedig kezed bőre is hálás lesz érte.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Beszürkültél? – Csak semmi pánik, ezek a frizurák Neked állnak majd a legjobban!

Az első hajszál megjelenése nem kis pánikra adhat okot. Pláne, ha viszonylag korán, a húszas éveink elején, közepén bukkan fel. Aztán lassan hozzászokunk, a hajszálakból lassan tincsek lesznek, majd idővel az egész hajkoronánk ezüstben játszik majd. De nyugalom, az ősz hajszínnek is megvannak a maga előnyei!

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.