2015.06.26. 08:00:00 9243 250

Sajtkrémes házi sütemény pirosló cseresznyével
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha még mindig nem tudod, hogy mit csinálj a sok-sok cseresznyével, akkor íme még egy recept, hiszen a jó süteményeket soha nem lehet megunni. A sajtkrémnek köszönhetően egészen különleges lesz ez a szép süti.

Cseresznyés sütemény | Fotó: gizi-receptjei.blogspot.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Cseresznyés sütemény | Fotó: gizi-receptjei.blogspot.com

Cseresznyés sajtkrémes sütemény

Hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg darált dió
  • 17 dkg vaj
  • 4 db tojás (nagy)
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 75 gramm natúr joghurt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 mk őrölt fahéj

A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk át.

A darált diót keverjük össze a reszelt citromhéjjal, és az őrölt fahéjjal.

A puha vajat keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután állandó keverés mellett, egyesével adjuk hozzá az egész tojásokat, és külön-külön mindegyikkel keverjük alaposan össze.

Ezután állandó keverés mellett adjuk hozzá a joghurtot, majd először kanalazzuk hozzá a diós keveréket, végül pedig a sütőporos lisztet. Addig keverjük (1-2 perc), hogy egy sima masszát kapjunk.

Egy 22x32 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd kanalazzuk bele a masszát, és egyenletesen simítsuk el a tetejét.

Sajtkrémes réteg hozzávalói:

  • 20 dkg mascarpone (v. zsíros sajtkrém)
  • 1 ek porcukor
  • 1 db tojás (nagy)

Kell még hozzá 50 dkg kimagozott cseresznye.

A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot és az egész tojást, majd keverjük össze, de arra figyeljünk nehogy túl folyós legyen. (én fakanállal csak nagyjából kevertem össze, így nem lett folyós)

Ezután a mascarponés keveréket kisebb halmokba kanalazzuk rá a tesiben lévő tészta tetejére. Végül pedig szórjuk meg a kimagozott cseresznyével.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 60 percig, tűpróbáig. Amikor a teteje már kezd szép színt kapni, akkor takarjuk le egy fóliával, (v. sütőpapírral) és úgy süssük tovább, nehogy megégjen. (én légkeverésnél 150 fokon, 50 percig sütöttem, és kb. a sütési idő felénél takartam le fóliával)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt, emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki egészen.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.