2014.06.13. 08:57:32 3971 23

Romániából jön majd a joghurt és a tejföl - gyárbezárások
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

155 ember fogja elveszíteni az állását, mivel a Danone bezárja budapesti gyárát. Magyarországon kívül a német (Hagenow) és az olasz (Casale Cremascó) gyárakat is felszámolja a cég. A döntésnek köszönhetően összesen 325 munkahely szűnik majd meg a 3 országban. A budapesti központi irodájukat viszont megtartják.

Gyári tejtartályok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyári tejtartályok

A Danone a gyárbezárást azzal indokolja, hogy egyre kevesebb tejterméket fogyasztunk és így már nincs szükség akkora gyártókapacitásra, mint akár pár évvel ezelőtt volt. A csökkenő kereslet és a kedvezőtlen tejipari trendek ellenére próbálták javítani a budapesti gyár helyzetét, beruházásokkal illetve az exporttermelés bővítésével. Mivel Danone termékek gyártása jelenleg Magyarországon csak Budapesten zajlik, ez azt is jelenti, hogy a budapesti gyárbezárással a vállalat teljesen meg is szünteti a hazai gyártást. Helyette Franciaországban, Lengyelországban, Németországban és Romániában fogják gyártani például a tejfölt és a joghurtokat.

Jelenleg 270 alkalmazottja van a Danone-nak Magyarországon, ebből 155 embert érint a gyárbezárás. A tervek szerint idén még minden változatlan marad, a termelést márciustól kezdenék csökkenteni, és pár hónap alatt szűnne meg teljesen. A cég közleménye szerint egyénre szabott támogatással kívánja segíteni azokat, akik a következő év folyamán elveszítik az állásukat. A VS.hu érdeklődésére, hogy ez a támogatás mit is jelent pontosan, mindössze annyit válaszoltak, hogy megkezdték az egyeztetést a szakszervezeti és az üzemi tanács képviselőkkel, és amíg a tárgyalások tartanak, nem tudnak részletekkel szolgálni.

A tervek szerint a beszállítóikat nem hagynák cserben: a cég szerint szándékukban áll, hogy a magyarországi tejtermelő partnereitől a tejet a jövőben is felvásárolják.

Annak ellenére, hogy nem itt fogják gyártani a Danone-márkák továbbra is elérhetőek lesznek Magyarországon, és a budapesti központi iroda a Danone egyik európai régiós központja is marad.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...