2016.08.01. 09:00:53 8667 204

Rio de Janeiro – olimpiára fel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hamarosan kezdődnek a XXXI. nyári olimpiai játékok, pontosan az idei nyár augusztusában szurkolhatunk sportolóinknak, akik Rio de Janeiro városában szállnak harcba ellenfeleikkel. A brazíliai város az első a dél-amerikaiak közül, ahol megrendezésre kerülhet ez a világhíres sportesemény. A 28 sportág 306 versenyszámot számlál – ami nem kevés! Talán még lehet repülőjegyet és szállást is találni, hogy a megnyitóünnepségen mi is a karából köszönhessünk haza.

Rio De Janeiro - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rio De Janeiro

És ha már Rióban vagyunk, akkor ne hagyjuk ki a nevezetességeket sem – persze csak ha meg tudunk mozdulni a tömegtől. Na jó, ha éppen nem az olimpiára, de mondjuk utána, vagy jövőre tervezzük oda a nyaralást. Hidd el, megéri a paravion.hu szerint is Rio de Janeiro városában töltődni!

Sokan hiszik azt, hogy Rio de Janeiro Brazília fővárosa, de ez nem így van. A tévedés annak köszönhető, hogy volt fővárosa, amíg nem épült meg Brasília (Brazíliaváros). Egyébként érdekes információ, hogy még csak nem is a legnagyobb és legnépesebb város – ami miatt egy várost fővárosnak szoktak gondolni – hiszen az Sao Paulo. A lakosság a Sao Paulo 11,8 milliójához képest „csak” 6,3 millió. Talán azért is tekintenek még rá mindig sokan úgy, mint fővárosra, mert a világ 7 csodájának egyike. Felcsigáztuk az érdeklődést?

Rio de Janeiro valóban csodálatos, azt is mondják, hogy szinte a mennyország minden kellékével rendelkezik: őserdők és hegykoszorú, mindez az azúrkék tengerből, amelynek partját hófehér homok és pálmafák borítják. A természet mellett pedig természetesen itt a város is, a maga jellegzetes felhőkarcolóival és óriási házaival, amelyek még a hegyláncon is húzódnak. Ha még nem láttál hegyen luxusvillát, akkor itt megnézheted. Sajnos természetesen ahol gazdagság, ott szegénység is, a hatmilliós város szegénynegyede a Morró, ám lakóit nem kell félteni, hiszen ők is minden évben egyszer elfoglalják a várost a színes karnevállal. Rio ekkor megőrül és teljesen átváltozik, a hétköznapokból fesztivál lesz, az utca tarka színpaddá változik, ahol vad táncosok járják lépéseiket.

A Riói karnevál egyébként a város egyik „látványossága” – ha lehet ilyet mondani –, hiszen több százezer ember utazik ilyenkor Brazíliába, hogy a négy napon keresztül ők is megőrülhessenek és elveszthessék az eszüket a karnevál forgatagában. Ha az idén már nem utazol Rióba, akkor vásárold meg a repülőjegyet a jövő évi karneválra, amely 2017. február 24-én kezd pörögni.

A felmérések egyébként azt mutatják, hogy Rio a világ egyik legboldogabb városa, érdemes tehát ebből is magunkba szívni valamit, ha már eljutottunk Brazíliába. És amit meg kell nézni a boldogsághormonok növelése érdekében…

A Corcovado, vagyis a Púp 710 méter magasan a város felett tartja azt a Krisztus szobrot, amely 30 méter magas és közel 1000 tonna súlyú, és széttárt kezeivel védelmezi a város lakóit. A legenda szerint összezárná a karjait, ha a tenger felől valami veszély közeledne. A Páo de Agucar, vagyis a Cukorsüveg-hegy a másik nagy élmény, amely 400 méterrel van a város felett – ezt sem érdemes kihagyni.

Nem szabad kihagyni a város híres lépcsőjét sem, amely a Manuel Carneiro utcán található 125 méter hosszú 250 lépcső, amely kerámiából és tükörből van kirakva, 300 csempéje pedig kézzel díszített. A művész, Selaron a lépcsőn halt meg, 20 évi munka után. Valóságos műalkotás ez. Ha Rio de Janeiro, akkor azért természetesen tengerpart is, méghozzá itt található az egyik leghíresebb, a Copacabana. És hogy mitől ennyire különleges? Hát a víz fölé magasodó hegyek látványa miatt. A strand egyébként 5 kilométeren húzódik és mindenki focizik és röplabdázik a homokban. A családi strandok délebbre találhatóak. Érdemes megnézni és egy napra megérezni és átélni Copacabana hangulatát, de a valódi fürdésélményre inkább egy kisebb, kevésbé látogatott strandon találhatunk rá.

A teljesség igénye nélkül… Rióra fel, olimpiára fel – vagy jövőre irány a Karnevál!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...