2014.11.16. 19:42:20 12890 48

Regeneráló kezelés a körömnek: japán manikűr
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A köröm az ápoltság egyik alapvető jele ma is, ám volt időszak, amikor még ennél is többet árult el a viselőjéről: többek között a társadalmi vagy anyagi helyzetét is. (Emlékezzünk csak Scarlettre az Elfújta a szél egyik jelenetéből, amikor Buttler kapitány előtt a keze buktatta le.) A géllakkok és a műköröm korában egyszerű leplezni egy valójában nem is olyan egészséges vagy ápolt körmöt. De mit tegyen az, akinek a szépségen kívül az egészség is fontos?

Japán manikűr | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Japán manikűr | Fotó: 123rf.com

A köröm ma is sokat elárulhat a viselője társadalmi helyzetéről és akár az egészségügyi állapotáról is, ha nincs eltakarva különböző módszerekkel. Elismerem, hogy jól mutatnak a különböző minták és színek egy szép női kézen, a műköröm vagy a géllakk alatt azonban könnyen elvékonyodhat, megrongálódhat és megfeszülhet a valódi köröm.

Mi is az a japán manikűr?

A japán manikűr azoknak ajánlható, akik nem szeretnének kompromisszumot kötni. Ápolt, egészséges és szép körmöket akarnak, természetes módszerekkel. Mivel a japán manikűr egyaránt jó az általános és a regeneráló ápoláshoz is, ezért azoknak is a javára válik, akiknek helyre kell hozniuk a körmük állapotát géllakok vagy műköröm használata után.

Az eljárás során csak természetes anyagokkal érintkezik a köröm, úgy mint a szarvasbőr és a méhviaszt. Egy érdesebb felületű szarvasbőr polírozóval a körömfelületét kissé „felbolyhozzák”, ezután következik az ápoló és erősítő méhviasz, ami táplálja a körmöt. A legvégén egy talkum nevű anyaggal (szilícium-dioxid) és ismét a szarvasbőrrel kezelik a körmöt, ami lezárja a lemezkéket, és fényesre políroz. A manikűr hatására a körmök természetes fénye tovább megmarad, erősödnek és állítólag gyorsabban is nőnek. Mindez annak köszönhető, hogy a méhviasz a körömlemezkékbe kerül, s nem csak a legfelső rétegre, így gyakorlatilag beépül a szaruhártyába. A technika pedikűrre is használható.

A gésák tippje

A japán manikűr egyébként egy régóta ismert, több mint 400 éves eljárás, amelyet az arisztokrácia alkalmazott. Állítólag a gésák is elkészítették a férfiaknak. Különösen hasznos télen, amikor a köröm ki van téve a szélsőséges időjárás viszontagságainak, s könnyebben elveszíti rugalmasságát és fényét.

Japán manikűr a gyakorlatban

A művelet egyszerűnek tűnhet, mégis érdemes szakemberre bízni.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...