2015.03.17. 18:00:00 10718 339

Ragyogó bőr egy éjszaka alatt – így szabadulj meg a téli fakóságtól!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A téli morcosságot most már felejtsd el, hiszen gyönyörűen simogatnak az első tavaszi napsugarak! Ahogy levetkőzöd a komorságot, észre fogod venni, hogy a bőröd is mintha megfakult volna, nem olyan tündöklően friss, mint amilyen nyáron szokott lenni. Ne aggódj, a legtöbb bőrproblémától egy éjszaka alatt megszabadulhatsz.

Bőrápolás, mitesszerek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bőrápolás, mitesszerek

1. Fakó bőr

Kiszáradt és megviselt a bőröd? Az A-vitamin helyett próbálj ki egy glikolsavas krémet, amely gyorsabban hat. Ne sima glikolsavat keress, hanem glikolsav vegyületet vagy ammónium-glikolátot (glycolic acid, ammonium glycolate). Ezek az összetevők egy éjszaka alatt felfrissítik az arcbőrt, és kevésbé erőszakosak, mint a glikolsav.

Ha a bőröd még ezután is pikkelyes lenne, próbáld ki a méhviaszt. Először radírozd le az elhalt hámsejteket, majd alkalmazz méhviaszos pakolást. 10 gramm reszelt méhviaszt olvassz fel lassan 75 ml olívaolajban, hűtsd le egy zárható üvegben és este pakolásként alkalmazd.

2. Apróbb szarkalábak

A szakértők szerint egy A-vitaminos vagy retinolos krém segíthet a szarkalábak csökkentésében. A legjobb, ha az éjszakai krémed ilyen, mivel ezek a krémek érzékenyebbé tehetik a bőrt a napfényre. Minden második este alkalmazd csak, hogy csökkentsd az esetleges irritációt. Kipróbálhatsz házi ránctalanító pakolásokat is: 15 ránctalanító pakolás és tippek a ráncok ellen

3. Puffadt szemek

A vízvisszatartás miatt néha megdagadhat az arc és a szem. Régi hollywood-i titok: aludj a hátadon egy keményebb párnán, így elkerülheted, hogy a folyadék az arcodon gyűljön össze. A háton alvás egyébként a ráncok ellen is jó fegyver.

4. Miteszerek

A túl zsíros krémek miteszereket okoznak. Ha ezzel a problémával küzdesz, válts egy könnyebb gél állagú krémre.

5. Pattanások

A cink tartalmú készítmények megfelelően fertőtlenítik a pattanásokat és a gyulladt bőr, és akár egy éjszaka alatt is segítenek megszabadulni az irritációtól.

6. Hozd helyre a nappali károkat

A legtöbb szennyeződés és környezeti kár nap közben éri a bőrt: a napsütés, a szél, a szmogos levegő. Ezeket a károkat antioxidáns tartalmú krémekkel és pakolásokkal tudod helyrehozni. Elég minden második estét erre szánnod.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...