2014.04.09. 16:00:00 14262 40

Profi pózolási technikák hús-vér nőknek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Neked is gondot okoz, hogyan pózolj, amikor fotózásra kerül a sor? Esetlennek tartod magad a rólad készült fotókon? Nos, ebben segít Neked most Szkiba Zsuzska, a Pluszos Szépségek mozgalom (Beauty with Plus) alapítója és a teltkarcsú hölgyek mentora. Tanácsait - korra és testalkatra való tekintet nélkül - Te is hasznosnak fogod találni! Hozd ki magadból a legtöbbet, és nézegesd büszkén a Rólad készült fotókat!

Pózolási technikák - Szkiba Zsuzskától

Előre leszögezem: nem vagyok profi modell, és a képek készítése között 2 perc telt el, nem fogytam közben és photoshopot sem alkalmaztunk! Megpróbáltam összeszedni a legtipikusabb hibákat, amiket anno én is elkövettem, míg rá kellett jöjjek, nem állnak jól ugyanazok a beállítások nekem, mint egy 36-os méretű lánynak. Szemléltetésképpen Soós Berci, a LEFOTÓZLAK fotósa készített rossz és ideális beállítású képeket is – ezen persze jókat nevettünk a fotózás közben, hiszen kevesen keresték meg “kimondottan rosszul nézzek ki a fotókon, Berci!” kéréssel. Na de lássuk is a típushibákat:

1. Helyes testtartás

Elég szembetűnő a különbség s a mosoly hiányán túl is sok mindent elárul a két összevetett kép: míg az elsőn az állam leeresztem, a nyakam hátrahúzom és ebben a pózban még annak is nagy a tokája, akinek nincs – addig a 2. képen felemelt áll, picit előretolva, nyújtott nyak roppant sokat dob a megjelenésen. Szándékosan vettem fel picit bővebb felsőt és szűk nadrágot, mert így látható, mennyire előnytelen, ha csak úgy lazán leengeded a karod, nem húzod ki magad – ezzel szemben rengeteget nyújt, ha “csinálsz derekat” magadnak a derékra tett kézzel, kihúzod magad, mellet ki-hasat be ahogy régen mondták. A lábról picit később…

Fotó: lefotozlak.hu | Soós BertalanFotó: lefotozlak.hu | Soós Bertalan

2. Szemből fotózás

Ha megfigyeltétek, nem szeretek egy-az-egyben szemben lenni a kamerával, mert nem a legelőnyösebb egy elengedett, pici terpeszben lévő póz. Ehelyett a testsúlyomat a hátsó lábamra helyezve, a másikat picit előrébb tolva máris vékonyabbnak tűnnek a lábaim is. A kamerához közeli vállam sokszor leejtem picit és enyhén elfordulva nézek a lencsébe – nem pedig teljesen szemből.

Fotó: lefotozlak.hu | Soós BertalanFotó: lefotozlak.hu | Soós Bertalan

3. Elő a lábakkal

Az egyik legtipikusabb hibát a lábainkkal tudjuk elkövetni, ha nem figyelünk rájuk eléggé. Nálam ez a mozdulat már annyira berögzült, hogy miközben fotóztuk ezt az anyagot, rám kellett szólni, hogy álljak egyenesen, terpeszben mert a “rossz” fotókhoz előnytelen lábtartás kell. Na de mi az előnyös? Sokan a keresztezett lábakra esküsznek – én is kedvelem, bár nadrágnál szerintem picit furán néz ki, így ehelyett a Zsuzskás pózt használom előszeretettel: lábak összeszorítva, egyik picit előrébb, behajlítva a másik előtt, lábujjhegyen.

Fotó: lefotozlak.hu | Soós BertalanFotó: lefotozlak.hu | Soós Bertalan

4. Magasra a kamerával!

Ez a roppant egyszerű trükk sokszor elkerüli a figyelmünket, pedig óriási jelentősége van: a fotós illetve a kamera sose lentről készítsen rólad képet, mert úgy mindenki nagyobbnak tűnik, még a legvékonyabbak is!

Fotó: lefotozlak.hu | Soós BertalanFotó: lefotozlak.hu | Soós Bertalan

5. Képek hátulról

Az előző képen is jól látszik: alulról, teljes hátat fordítva a kamerának sosem ajánlott! Ebben a pózban még az a kevés derekam is eltűnik, ami van és rendkívül előnytelen! De nem kell lemondani a klasszikus “váll fölött visszanézős” pózról, csak arra kell figyelni, hogy picit féloldalasan álljunk, nem teljes hátat mutatva!

Fotó: lefotozlak.hu | Soós BertalanFotó: lefotozlak.hu | Soós Bertalan

6. A kistáska

Számos vörösszőnyeges fotón láthattuk, hogy a teltebb sztárok is gyakran felhasználják kézitáskájukat a tökéletes póz elérése érdekében. Én is így tettem és fontos egy részlet: nem egyenesen tartom a táskát, mert az kettévágná a testem, hanem kicsit eldöntve, ami hosszanti irányba tereli a szemet lefelé, a már megnyújtott lábak irányába.

Fotó: lefotozlak.hu | Soós BertalanFotó: lefotozlak.hu | Soós Bertalan

Remélem, sikerült 1-2 jó tippet adnom, s ha bevált valamelyik jótanács, várom a fotókat és véleményeket!

A cikk forrása: BeautywithPlus.com
Köszönjük, Zsuzska!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában