2015.03.31. 20:00:00 10619 255

Pózolj, mint egy szuperhős, és úgy is fogod érezni magad!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szuperhősök - és kitalálóik - úgy látszik, hogy tudtak valamit, amikor megálmodták az úgy nevezett szuperhősös beállást. A kutatók megdöbbentő tapasztalatokra tettek szert, amikor az erőtől duzzadó pózt tanulmányozták. Az emberek pedig vevők rá: a szelfik után ez lesz a következő fotóposztolós trend.

Szuperman póz | Fotó: womenyoushouldknow.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szuperman póz | Fotó: womenyoushouldknow.com

Egy Harvard-i kutatás szerint, ha 2 percig szuperhős pózban - erőteljesen, kis terpeszben, ökölbe szorított kezedet a csípődre helyezve, előre, kissé felfelé nézve - állsz, annak mérhető pozitív eredményei vannak. Első sorban az önbizalom területén. A kutatás szerint 8%-kal nő a tesztoszteron szint, és 25%-kal csökken a stressz hormon szintje, a kortizol.

A tanulmány szerint a viselkedésünkre is hatással van a póz, mivel sokkal nagyobb kockázatot merünk vállalni, ha előtte 2 percig így álltunk.

Egy nehéz szituáció, állásinterjú vagy kínos beszélgetések előtt tehát nincs más dolgod, mint ebben az erőteljes pózban állni!

A kutatásra a Grace klinika egyik újabb részében is utalnak. Természetesen egy nagyon kockázatos műtét előtt állnak így a sebészek.

Forrás: distractify.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...