2015.06.10. 10:50:31 10881 228

Pillecukor házilag a nyári szünetre
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hamarosan itt a szünidő, készülj fel! Mielőtt bolti pillecukrot vásárolnál, próbáld ki ezt a házi receptet, amiben garantáltan természetes hozzávalók vannak. Mivel csupa cukor, figyelj oda, hogy mennyit fogyasztanak belőle a gyerekek a nyári szünidőben.

Pillecukor - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pillecukor

Ha még nem sütöttél tábortűznél pillecukrot – amerikai mintára – akkor bátorítanánk, hogy tedd meg! Az isteni édesség kívül kissé megkérgesedik, karamellizálódik, és ropogóssá válik, belül pedig krémes lesz. Mintha a tábortűzzel teljesedne be a sorsa. Csak vigyázz, hogy ne égesd meg nagyon!

Pillecukor recept

A pillecukor elkészítésébe a gyerekeket is bevonhatod, remek móka lesz!

Egy kis adag pillecukor elkészítéséhez a következő dolgokra lesz szükséged:

  • 8 gramm zselatinpor,
  • 3 ek víz
  • 15 dkg cukor
  • 1 teljes evőkanál kukoricaszirup vagy méz
  • 50 ml víz, csipet só
  • Pici olaj
  • 5-8 dkg Porcukor
  • 5-8 dkg Kukoricakeményítő

Az elkészítés nem túl bonyolult, de vannak trükkjei. A receptet hasznos tippekkel egészítjük ki, amiket érdemes megfogadni.

A zselatinport gyorsan keverjük simára három evőkanál vízzel. Tényleg gyorsan végezzük el ezt a műveletet, mert gyorsan megköt.

A cukrot és a mézet főzzük fel 50 ml vízzel. Amikor felforrt, húzzuk le, vegyük vissza a lángot a legkisebb fokozatra, és ezen főzzük állandó kevergetés mellett körülbelül 5 percig. A végére sűrű, áttetsző szirupot kell kapnunk.

Először egy-két evőkanállal keverjünk a zselatinhoz és robotgéppel keverjük ki, utána a teljes mézes szirup mehet a zselatinra és legalább 10-12 percig verjük. Egy ragadós, fehér masszát kell kapni a végére. Addig keverjük, amíg ez az állapot be nem következik. Nem baj, ha nyúlós, olyannak kell lennie!

Ezután kerítsünk egy körülbelül 20x25 centiméteres dobozt, aminek az aljára sütőpapírt helyezünk és vékonyan átkenjük olajjal. Erre öntjük a pillecukrot, és elsimítgatjuk egy olajozott spatulával vagy kanálháttal, a végén lefedjük egy másik olajozott sütőpapírral.

3-4 órára behelyezzük a hűtőbe, és megvárjuk, míg megköt. Ezután kivesszük a dobozból és eltávolítjuk a sütőpapírokat. Kiszúró formákkal vicces alakokat készíthetünk belőle, az anyagveszteséget is felhasználhatjuk természetesen, de újra gyúrni nem lehet. Ha nem szeretnénk ilyennel vacakolni akkor egy konyhai olló segítségével felcsíkozhatjuk, majd felkockázhatjuk.

Fele-fele arányban keverjünk össze porcukrot és kukoricakeményítőt, majd forgassuk bele a pillecukrokat. Dobozokban akár hónapokon keresztül is eltartható, ami nem meglepő, hiszen tele van cukorral. :)

Önmagában is nagyszerű édesség, de a tábortűznél megsütve az igazi. Ha kicsit kisebbekre vágod, akkor kakaó vagy forrócsoki, kávé tetejére is rászórhatod.

Forrás: Alaprecept: ritakonyhaja.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...