2016.04.20. 16:15:36 9699 286

Pedagógussztrájk - PSZ: sikeres volt a munkabeszüntetés
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sikeresnek értékelte az egész napos országos pedagógussztrájkot a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Kockásra színezik a budapesti Madách tér burkolatát a pedagógusok országos sztrájkjához kapcsolódó szolidaritási akciójukon 2016. április 20-án. MTI Fotó: Illyés Tibor - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kockásra színezik a budapesti Madách tér burkolatát a pedagógusok országos sztrájkjához kapcsolódó szolidaritási akciójukon 2016. április 20-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

Galló Istvánné elmondta: a megyei szervezetektől délig beérkezett adatok szerint 24 960-an vettek részt a sztrájkban, ez még néhány száz fővel nőhet. Munkabeszüntetés 1185 iskolában volt. Volt olyan intézmény, ahol minden pedagógus sztrájkolt, és volt olyan hely, ahol csak a tanárok egy része - ismertette.

Az érdekvédő szerint az, hogy eredményes volt-e vagy sem a munkabeszüntetés, a tárgyalások döntik el, amelyek folytatódnak. A sztrájk ugyanakkor sikeres volt annak ellenére, hogy rendkívül nagy ellenszélben kellett megszervezniük - értékelt Galló Istvánné.

A követeléseikkel összefüggésben jelezte: az Emmi javaslatát a nem pedagógus végzettségű nevelési-oktatási dolgozóknak a kétszer 35 ezer forintos juttatásról nem fogadták el, ők legalább 100 ezer forintban gondolkodnak. Nem elfogadható ez azért sem, mert kizárólag a Klik-nél foglalkoztatottakra vonatkozna - közölte.

A budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium tanárainak ötperces demonstrációja iskolájuk előtt a pedagógusok országosan meghirdetett egész napos sztrájkjának napján, 2016. április 20-án. MTI Fotó: Balogh ZoltánA budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium tanárainak ötperces demonstrációja iskolájuk előtt a pedagógusok országosan meghirdetett egész napos sztrájkjának napján, 2016. április 20-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Pedagógusok egy nagyméretű kockás zászlót engednek le a Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola ablakaiból a pedagógusok egész napos, országos sztrájkjának napján, 2016. április 20-án. MTI Fotó: Koszticsák SzilárdPedagógusok egy nagyméretű kockás zászlót engednek le a Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola ablakaiból a pedagógusok egész napos, országos sztrájkjának napján, 2016. április 20-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
A pedagógusok sztrájkbizottsága által meghirdetett ötperces országos leálláshoz kapcsolódó forgalomlassító szakszervezeti tüntetés résztvevőinek konvoja. MTI Fotó: Kovács TamásA pedagógusok sztrájkbizottsága által meghirdetett ötperces országos leálláshoz kapcsolódó forgalomlassító szakszervezeti tüntetés résztvevőinek konvoja. MTI Fotó: Kovács Tamás

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Külső és belső méregtelenítés természetesen

Ki ne szeretne a reggeli ébredéskor erőtől duzzadóan kipattanni az ágyból? Jó lenne a fásultságot, levertséget, bágyadtságot, ingerültséget, valamint az emésztési zavarokat, fejfájást, a különféle bőrbetegségeket csak hírből ismerni? Marie Farquharson könyvében, a Természetes méregtelenítésben arra hívja fel a figyelmünket, hogy az, ahogyan a saját bőrünkben érezzük magunkat arról a testi képességünkről fest képet, ahogyan a mérgekkel bánunk.

Poke bowl, ízletes és színes tál Hawaiiról

A Poke bowl, vagy más néven csak "poke", az utóbbi évek egyik legnagyobb ételtrendje lett világszerte. Ez a Hawaii-szigetekről származó étel a friss, nyers halat, zöldségeket és szószokat kombinálja egy tálba helyezve. Annak ellenére, hogy eredete a ’70-es évekre nyúlik vissza, a poke mostanra újra divatossá vált, különféle variációkban jelenik meg az egész világon, így Magyarországon is.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.