2015.07.29. 08:00:00 9754 243

Peches nyári megfázás vagy többről van szó?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kint tombol a hőség, Te pedig otthon sajnálgatod magad: mindenki más a vízparton lebzsel, Neked meg úgy folyik az orrod, mint a víz. Természetesen mindig a lehető legrosszabbkor jön a nyári nátha, hétvégén, hőség riadóban vagy a nyaralás idején. Jó lenne, bekuckózni egy nagy takaróval, de hát 30 fok van a lakásban... Mi a teendőd?

Jég - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Jég

Nyáron is fontos az ágynyugalom!

Röviden: a megfázást nyáron is úgy kell kezelni, ahogy télen. Sok folyadék, C-vitaminpótlás és pihenés, lehetőleg az ágyban. Nyáron viszont van egy olyan helyzeti előnyünk, hogy süt a nap és jó az idő, így valószínűleg sokkal hamarabb túl leszel az egészen, mint télen lennél. Azért ilyenkor is jobb, ha az ágyban pihenünk. De biztos, hogy csak nátháról van szó?

Ha nem csak egy megfázás

Mielőtt neki látnál a nátha elleni kezelésnek, győződj meg róla, hogy nem allergiával van dolgod. Ha 2-3 napon belül nem javulna az állapotod, keresd fel a házi orvosodat. Az allergia csak egy a sok lehetséges betegség közül, ami megtévesztően hasonlíthat a szimpla megfázásra.

A náthán kívül a torokgyulladás is elég gyakori jelenség nyaranta. Ezt ilyenkor a hideg üdítők, sörök, jégkrémek, fagylaltok, jeges koktélok, vagy akár a szénsavas illetve túl savas limonádék, gyümölcsdzsúszok is okozhatják. Az utóbbiak a nyálkahártyára lehetnek izgató hatással. Ha több napon keresztül kísér minket a torokfájás, akkor mindenképpen forduljunk orvoshoz, mivel valószínűleg egy baktériumfertőzés lehetősége is fennáll.

Tüdőgyulladást is könnyen kaphatunk a nyáron, például egy nem megfelelőlen tisztán tartott úszómedence baktériumai miatt. A strandolás egészségügyi kockázatairól itt olvashatsz bővebben>>

A betegség korai felismerése létfontosságú, mivel akár végzetes kimenetelű is lehet. Magas láz, nehézlégzés, hasmenés, száraz köhögés, sőt, akár tudatzavar is lehet a tünete. A tüdőgyulladást röntgennel mutatják ki. A legionella család baktériumai okozhatják a betegséget, amely a fertőzött víz párájának belélegzésével kerülhet a szervezetbe.

Veszélyforrást jelenthetnek még a légkondicionálók, melyekbe szintén bekerülhetnek különböző baktériumtörzsek, illetve a kinti és benti levegő nagy hőmérséklet különbsége okozhat problémákat.

A vírusos megbetegedéseket a szervezetünk pár nap alatt legyűri, így erre nem szükséges gyógyszert szedni. Megtámogathatjuk az immunrendszerünket vitaminokkal és gyógyteákkal, illetve a fájdalmat csökkenthetjük sós vízes öblögetéssel, mentolos cukorkákkal. A sok folyadék segít, hogy mihamarabb kitakarítsuk a szervezetünkből a betolakodókat.

További hasznos házi praktikákat olvashatsz a nátha és megfázás kezeléséről itt>>

Forrás: webmd.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...