2016.07.06. 17:29:57 9078 249

Paulo Coelho új könyve októberben jelenik meg magyarul
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ősszel jelenik meg magyar nyelven Paulo Coelho A kém című, Mata Hari élete ihlette új regénye az Athenaeum Kiadónál. A magyar könyvesboltok polcaira október 3-án kerül a brazil író új kötete, e-könyv formában pedig szeptembertől lehet majd olvasni a regényt - közölte a kiadó kedden az MTI-vel.

Paulo Coelho | forrás:  wikipedia.org - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Paulo Coelho | forrás: wikipedia.org

Coelho a kém Mata Hari történetét kelti életre, a híres kurtizánét és állítólagos kémét, akit hazaárulás vádjával végeztek ki 1917-ben. Mata Hari táncosként elkápráztatta és sokkolta közönségét az első világháború ideje alatt, majd bizalmasává tette a kor leggazdagabb és legbefolyásosabb férfijait. Bécsben találkozott Sigmund Freuddal, de Pablo Picasso, Amadeo Modigliani és számos neves személy is udvarlói közé tartozott, táncolt a milánói Scalában, ahol Nizsinszkijjel, a kor legünnepeltebb balett-táncosával léphetett egy színpadra. Felszabadította magát a huszadik század eleji társadalmi szokások és elvárások alól, végül azonban az életével fizetett szabadságáért. Ahogy a kivégzésére várt egy párizsi börtönben, utolsó kívánsága volt, hogy leveleket írhasson - írta az ajánlóban a kiadó.

Az elmúlt húsz évben az angol, német és holland titkosszolgálat is publikussá nyilvánította a Mata Hariról született dokumentumokat, amelyek értékes információval szolgáltak Coelhónak kutatómunkája során, ám a szerzőt leginkább a nő halála előtt írt levelek elképzelt tartalma inspirálta.

Coelho egyes szám első személyben meséli újra Mata Hari életét. A börtönből a nő felfedi minden, az igazság keresése közben hozott döntésének okát, a kis holland faluban töltött gyermekkorától kezdve a boldogtalan, alkoholista diplomata feleségeként töltött időszakig, majd a megtervezett felemelkedésig.

"Mata Hari egyike volt az első feministáinknak, aki a kor férfi elvárásaival küzdve egy független és konvencióktól mentes életet választott inkább magának. Az egyetlen bűne, hogy szabad és független nő volt" - idézi a bestseller szerzőt a közlemény.

Paulo Coelho könyveiből eddig több mint 200 millió példányt adtak el mintegy 160 országban, műveit 80 nyelvre fordították le.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.