2016.10.18. 12:50:05 14436 361

Parti kaják gyorsan és könnyedén!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A grill szezonnak már rég vége, de ez nem azt jelenti, hogy a barátok és a családtagok meginvitálásával várni kellene jövő nyárra. Egyszerűen a házi összejövetelek helyszíne a kert helyett a nappali lesz. A grill húsok helyett pedig egyszerű vendégváró parti ételeket fogunk készíteni. Ehhez gyűjtöttünk össze néhány ötletet.

Sajtkosár - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sajtkosár

Viszonylag olcsón elkészíthető vendégváró falatokat osztunk most meg veled, melyekkel az év bármely napján előrukkolhatsz!

1. Parti burgonya bacon kockákkal és tejföllel

A közepes burgonyákat vékonyan bevagdossuk, de nem vágjuk el teljesen. Alaposan bekenjük olívaolajjal, majd 30 percet sütjük 200 fokon, majd még egyszer átkenjük olívaolajjal és alaposan megszórjuk sóval, és kb. 30 percre visszatesszük a sütőbe. A végén sajtot teszünk a vágatokba, és még egyszer visszadugjuk, hogy beleolvadjon a sajt. Közben bacon kockákat pirítunk a tetejére, és egy kis metélőhagymát is apróra vágunk. A kész burgonyát nyakon öntjük egy-két evőkanálnyi tejföllel, megszórjuk a snidlinggel és a pirított baconnel.

2. Sajttal töltött zöldségek

Vágj hosszanti szeleteket cukkiniből és padlizsánból. Sózd be, hagyd állni 10 percet, majd itasd fel a levét. Helyezd el sütőpapírral bélelt tepsiben őket, locsold meg olívaolajjal, és süsd meg őket. Amikor kész, kend meg krémsajttal, majd tekerd fel! A közepébe vékony hasábokra vágott sárgarépát, uborkát, snidlinget, újhagymát is tehetsz, de el is hagyhatod.

3. Leveles tésztás extra hot dog

Ezt egy NoSalty videóval illusztrálnánk. Csodás!

4. Csinos sajtgolyók

Válassz ízlésednek megfelelő, puha, tejszínes kockasajtokat, gyúrd őket át golyókká, majd forgasd bele szezámmagba, apróra vágott snidlingbe, szárított hagymadarabokba, összetört chipsbe, vagy amit el tudsz képzelni „köntösként”. Tálald sós keksszel.

5. Őszi sajttál

Ez nagy kedvenc lesz! Vegyél többféle sajtott, és vágd fel őket falatnyi darabokra. Helyezd el egy tál közepén őket, majd körítsd olívabogyóval, alma szeletekkel, olíva olajon pirított kifli karikákkal, dióval. Borozás mellé ideális!

6. Pizzarudak

Elkészítjük a pizzatésztát. Kinyújtjuk, megkenjük paradicsomszósszal. Megszórjuk lila hagymával és sajttal. Rudakat vágunk belőle, és ezt helyezzük a tepsibe. 10 perc alatt 220 fokon megsütjük. Készítünk fokhagymás tejfölös mártogatóst hozzá, és így kínáljuk.

7. Töltött paradicsom

Keményebb paradicsomokat válassz hozzá, majd vágd le a tetejét, vájd ki a belsejét. Vágj apróra 10 dkg mozzarella sajtot (4 közepes paradicsomhoz lesz elég), keverd össze a paradicsom belsejével, sózd, borsozd, szórd meg ízlés szerint zöldfűszerekkel (oregánó, kakukkfű, rozmaring). Adj a keverékhez egy jó evőkanálnyi tejszínt vagy tejfölt, s egy botmixerrel dolgozd össze még egyszer. Töltsd bele a paradicsomokba a keveréket, és ossz el még 10 dkg mozzarellát a tetején. Majd süsd 200 fokon negyed órán keresztül egy kiolajozott hőálló tálban.

8. Sajtkosár zöldségekkel töltve

Ennek az ételnek a lényege a ropogós sajtkosár, amibe különböző apróra vágott zöldségeket (salátát) tálalhatunk. A sajtkosárhoz egy tepsibe fektetett sütőpapírra reszeljünk trappista sajtot, több adagot, kör alakokba rendezve. 190 fokos sütőben olvasszuk meg, egy picit már pirulhat, de ne várjuk meg, amíg teljesen odasülne. Legyünk résen, hogy mikor jön el az az állapot, amikor még egy spatulával ki tudjuk emelni, és formázható. Amikor ez elérkezett, vegyük ki a sütőből. Tegyük a sajtlapokat muffin formákba, és nyomjuk le a közepét, hogy kis kosarakat kapjunk. Várjuk meg, míg kihűl, majd vegyük ki a kis kosarakat, és töltsük meg őket salátával.

A saláta lehet például: apróra vágott koktél paradicsom, feta sajt, bors, oregánó, olívabogyó és olívaolaj keveréke. Vagy például a képen látható zöldsaláta mix, főtt tojás és ropogós bacon kombináció is remekül illik hozzá.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...