2015.05.07. 09:13:40 6620 159

Öt Templom Fesztivál kezdődik Győrben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tizedik alkalommal rendezik meg az Öt Templom Fesztivált Győrben; a csütörtökön kezdődő programok a hitről, az elfogadásról, a vallások közti párbeszédről szólnak – tájékoztatta a szervező Karzat Színház Nonprofit Kft. az MTI-t.

Öt templom fesztivál | Fotó: ottemplom.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Öt templom fesztivál | Fotó: ottemplom.hu

A május 11-ig tartó koncertek, kiállítások és előadások helyszínéül az újvárosi városrész Kossuth Lajos utcájának templomai szolgálnak: az öt különböző felekezetű templom – római katolikus, görög katolikus, református, zsidó és evangélikus - az európai kulturális sokszínűség értékeit, a kultúrák és vallások közötti másság elfogadását és megértését hirdetik.

A Budapest Bár idén is fellép a fesztiválon a tavaly kifejezetten erre az alkalomra írt klezmerműsorával, emellett a Kiscsillag zenekart, Bíró Eszter dzsesszénekest, Lovász Irén népdalénekest és a győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola növendékeit is hallhatja a közönség.

A gyermekeknek a szlovén Matija Solce Pulcinella címmel zenés bábelőadást tart, amelynek középpontjában az elfogadás áll.

A most alakuló Menház Színpad első öt előadása a fesztivál keretében látható. Az előadások főszereplői Vári Éva, Haumann Péter, Kálloy Molnár Péter, Csákányi Eszter és Szacsvay László lesznek. A záróeseményen pedig a fiatal berlini zenészekből álló Knoblauch Klezmer Band játszik.

70 lélegzetvételnyi csend címmel május 7-én nyílik a Zsinagógában a Honvédelmi Minisztérium Tábori Rabbinátusának vándorkiállítása a holokauszt hetvenedik évfordulójának alkalmából. A tárlat az üldöztetés éveiben is jelenlévő emberségnek, a magyarországi zsidómentőknek állít emléket.

A Menházban május 9. és 11. között látható helytörténeti kiállítás látható, amely a zsidóság hétköznapjait, ünnepeit, vallási szokásait és a szertartásoknál használt liturgikus tárgyait mutatja be.

Május 8-án és 9-én Hozzád emelem… címmel tartják a Magyar Egyházzenei Társaság 12. kongresszusát a Zsinagógában, ahol a különféle felekezetek liturgiai és egyházzenei értékeit mutatják be.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...