2014.12.22. 08:00:00 3205 13

Összeházasodott Sir Elton John és férfi élettársa
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hivatalosan is egybekelt vasárnap Sir Elton John és a vele több mint két évtizede együtt élő partnere, David Furnish brit-kanadai filmproducer.

Elton John - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Elton John

A brit rock 67 esztendős világsztárja és az 52 éves Furnish Windsorban, a brit királyi család legnagyobb kastélyának közvetlen közelében fekvő birtokukon esküdött örök hűséget egymásnak, és a rövid hivatalos szertartás után világraszóló ünnepség kezdődött a brit celebvilág legfénylőbb csillagainak jelenlétében.

Megjelent a ceremónián mások mellett David Beckham, az angol labdarúgás egykori legnagyobb sztárja, és felesége, Victoria Adams, az 1990-es évek legátütőbb sikerű lánybandája, a Spice Girls volt énekese, aki mostanában elismert divattervezőként arat sikereket.

A színészvilág élvonalából Helena Bonham Carter, Sir Michael Caine és Elizabeth Hurley is feltűnt a népes vendégseregben.

A rendkívül népszerű rocksztár és házastársa azzal a törvénymódosítással élt, amely március óta lehetővé teszi Angliában és Walesben az azonos nemű párok házasságát a heteroszexuális házaspárokéval teljesen azonos jogosultságokkal.

Sir Elton az Instagram fotómegosztó közösségi portálon tette közzé vasárnap a házassági anyakönyvi kivonat aláírásának pillanatáról készült felvételt, azzal a kommentárral kiegészítve, hogy "Ez volt a jogi része a dolognak, most pedig gyerünk ünnepelni!".

Az azonos neműek házasodását lehetővé tévő brit jogszabály már tavaly nyáron megszületett, miután a londoni parlament két háza által hosszas tárgyalássorozat után elfogadott törvényt az uralkodó kihirdette. A törvény idén március 29-én lépett életbe.

A módosítást a brit Konzervatív Párt, a vele koalícióban kormányzó Liberális Demokraták és az ellenzéki Munkáspárt hivatalosan egyaránt támogatta. A törvénymódosítási folyamatot ugyanakkor a brit egyházak ellenezték.

David Cameron konzervatív párti brit miniszterelnök a törvény hatályba lépésének napján hivatalos nyilatkozatban fejtette ki azt a véleményét, hogy az államnak pusztán a szexuális irányultság alapján soha senkitől nem szabad megtagadnia a házasság kínálta boldogságot és szeretetet. Ha a törvény az egymást szerető emberek közé áll, akkor a törvény szorul módosításra - hangsúlyozta annak idején a brit kormányfő.

A módosítás előtt is lehetőségük volt az azonos nemű pároknak kapcsolatuk törvényesítésére a bejegyzett élettársi kapcsolat 2005-ben bevezetett intézménye keretében. A két gyermeket nevelő Sir Elton John és David Furnish annak idején ezzel a törvényi lehetőséggel is élt, vasárnap óta pedig az új jogszabály alapján immár hivatalosan is házasok.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Érzelmi intelligencia megnyilvánulások a mindennapokban

Az érzelmi intelligencia mibenléte évek óta a figyelem középpontjában van. A populáris kultúrában számos podcast, könyv – köztük néhány bestseller – és beszélgetés témája volt ez a viszonylag újszerű, nagy sikert arató fogalom. A szakemberek meglátása szerint az intelligencia ezen típusa mind a magánéletben, mind pedig a szakmai szférában rendkívül fontos.

Írd felül a negatív gondolati mintákat

A gondolati mintáink nagymértékben befolyásolják a viselkedésünket, az érzelmeinket és a mentális egészségünket egyaránt. A legtöbb ilyen minta szinte automatikusan működik a mindennapjainkban, és amennyiben nem értjük meg, illetve nem vesszük át az irányítást, úgy erőteljesen éreztetik káros jelenlétüket életünk minden területén.

Impulzív vagy? Így kezeld az indulataidat

Még az alapvetően szelíd természetű, türelmes emberek is kerülhetnek néha olyan helyzetbe, ahol hevesen, lobbanékonyan, hirtelen, megfontolás nélkül nyilvánulnak meg. Ezek után az ösztönös, kontrollálatlan fellépéseink után szoktunk a fejükhöz kapni, és azon rágódni, hogy miért mondtuk, vagy tettük azt a bizonyos dolgot? És végig kell hallgatnunk azt a belső monológot, mely arra int bennünket, hogy legközelebb legyünk sokkal óvatosabbak, tudatosabbak és megfontoltabbak, hiszen az impulzivitás jobbára csak nem kívánatos eredményekkel jár együtt.