2016.11.11. 15:10:04 13488 360

Óriási lesz a Hold november 14-én - Szuperhold!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Hold látványa mindig magával ragadó, de most november 14-én még inkább érdemes az égre szegeznünk a szemünket, mivel hatalmasnak fog tűnni az égitest! A rekord nagyságú szuperhold állítólag 70 év távlatában a legnagyobb lesz, amit láthattunk, és ez lesz a Földhöz legközelebbi telihold.

Szuperhold - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szuperhold

Azt javasoljuk, hogy ezt a látványt ne hagyd ki! November 14-én éjszaka a Hold 14%-kal nagyobbnak fog tűnni, és 30%-kal világosabb lesz, mint máskor telihold idején. 2034. november 25-ig nem lesz újra ilyen közel hozzánk az égitest, úgyhogy nem érdemes lemaradni róla.

Egyébként a szuperhold egyáltalán nem olyan ritka, októberben is volt egy, viszont a mostani tényleg sokkal nagyobb lesz. Ugyanakkor a méretét más-más helyekről másként érzékelheted: ha nincs egy épület, egy híd vagy valami viszonyítási pont, akkor lehet fel sem tűnik, hogy mennyivel nagyobb az átlagosnál. Amikor a Hold közel van még a horizonthoz, és épületek között csípjük el, akkor természetellenesen nagynak tűnhet. A szürreális látványhoz tehát a legjobb, ha egy városból szemléljük meg a csodás Holdat!

Forrás: sciencealert.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...