2016.07.05. 15:00:39 14318 271

Nyári melegben egy korsó hideg sör? - De mi köze a melegnek a sörfogyasztáshoz?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A sörözés ugyan egész évben működhet – és zajlik is, azonban teljesen egyértelmű, hogy nyáron jóval nagyobb divatja van a frissítő alkoholos gabonaitalnak. Miért? Egy sör mellett eláruljuk! Készítse mindenki maga mellé!

A hűsítő sör - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A hűsítő sör

Mert társasági…

Nos, ha felcisszentetted az italod, térjünk is a lényegre. A romkocsmák megjelenésével párhuzamosan egyre inkább helyeződött a sörözés közös társadalmi események palettájára, és tartja azóta is töretlenül helyét. Az elmúlt években pedig megjelentek a piacon a külföldi, és (szerencsére egyre több) hazai kézműves sörfőzdék termékei is, amik sokszor gyümölcsös és mindenféle egyéb különleges változatokat kínálnak. Ez azért is jó, mert így azok is találnak kedvükre való italt, akik egyébként, a hagyományos komló nedűt nem kifejezetten szerették.

És bár baráti találkozók az év többi részében is vannak, de hidegben nehezebben mozdul ki az ember, a kiülős helyek hangulata olyankor nem hívogat, a nagyobb kaliberű sportesemények (amiknél a szurkolás fő itala ugyebár a sör...) is nyáron kerülnek megrendezésre, így be kell látnunk, hogy nyáron ezért is jobban esik egy jó pofa sör.

Fesztiválok, koncert és strandolás

Vannak helyszínek, ahová magától értetődően kötődik a sörözés is. Ilyenek például a fesztiválok, ahol sokszor literszámra fürdőzik az ember a - jó esetben nem vizezett - műanyag poharas csapolt nedűben, a strand, ahol a sajtos-tejfölös jobban csúszik, ha egy üveg sörrel küldi le az ember, és a koncertek, ahol egy meleg nyári estén a tömegben friss levegő helyett is jó a hideg sör.

A gasztroturizmus része

Nem véletlenül vannak látogatható sörgyárak és sörmúzeumok a nagy sörgyártó nemzetek egyes településein, amelyek természetesen a sörükről híresek... Belgiumban, Csehországban, Németországban kötelező megkóstolni a helyi különlegességeket, specialitásokat, és a sört, ami a városról kapta a nevét! Valószínűleg itt is nyáron fogy több a hűsítő nedűből, hiszen a turisták java ilyenkor tölti jól megérdemelt szabadságát. :)

Mert egészséges.. vagy legalább hűsítő

Tény, hogy nagyon sok fontos ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, alkohol tartalma miatt azonban egészségesnek mondani kissé túlzás, és azt sem gondoljuk, hogy nagyobb tömegeket találnánk, akik egészségügyi okokból fogyasztanak sört. Azonban hűsít, és szénsavassága felfrissíti az embert, - ezek szintén olyan tulajdonságok, amiket nyáron élvezettel használunk ki.

Mert hagyomány..

Legalábbis meglehetősen hosszú ideje az események és összeröffenések kísérő itala a sör.

Mindig is főleg a városi emberek itala volt, hiszen vidéken a gazdáknak a saját bora, - itthon ugye pálinkája is -, könnyebben hozzáférhető volt. Magyarországon az 1800-as évek végén a budai szőlőtermelés drasztikus csökkenésével lendült fel a sörgyártás, és vette át a bor helyét a sör, a talpas pohár helyét a korsó. A szakemberek szerint ehhez hozzájárult az is, hogy a Duna vize sem volt már annyira tiszta, hogy az ember inkább azt válassza helyette.

Végül az 1900-as évek meghozták magukkal a nagyüzemi sörgyártást, ami még most is a piac nagy százalékát kiteszi, bár a fogyasztói közönség különbözősége miatt szerencsére a nagyvállalatok helyet hagynak a piacon a kézműves söripari termékeknek is. Ezek jellemzően drágábbak, viszont jobb minőséget és különleges ízvilágokat biztosítanak nagyüzemi társaiknál.

Egészségünkre!

kislolli

Forrás: vaskarika.hu információi alapján

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!