2014.07.03. 13:04:01 3985 14

Nyári csemegék zene rajongóknak
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Zenei különlegességek, amelyek elhozhatják a nyarat, ha a napsugárözönnél is többre van szükséged. A jó időhöz illő zenéket a vs.hu gyűjtötte össze, mi pedig ajánljuk neked, ha egy kis változatosságra vágysz és elég nyitott vagy az újdonságokra.

Zenehallgatás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zenehallgatás

Bruce Springsteen legvalószínűtlenebb rajongója stadionambientet játszik, hörgés keveredik szintipoppal, napszúrást kapunk a pszichedelikus (perfekt) poptól - semmi különös, csak itt a nyár. Egy cikkben bemutatjuk az évszak legjobb kísérőzenéit a bluespunktól az acapulcói zongorás himnuszokig.

Temples - Sun Structures

The Horrors- és Tame Impala-fanatikus huszonévesek játszanak pszichedelikus popot, leírva semmi új, semmi izgalmas. Ám ameddig az utóbbi zenekar két évvel ezelőtti lemezére (Lonerism) csupán egy tökéletes, emelkedett, elszállós dal jutott (It Feels Like We Only Go Backwards), addig a Templesnek már a debütáló albumán sorakoznak a hibátlan, napsütötte slágerek, amiket egyaránt dúdolhatnak a rocklexikont a T. Rextől a Kasabianig betéve ismerő fanatikusok és a Petőfi rádión szocializálódott laikusok.

A banda júliusban még fellép pár európai fesztiválon, utána már csak augusztusban koncerteznek a közelben. A teljes album streamelhető a Spotify-on.

Todd Terje - It's Album Time!

A skandináv diszkópápa első lemeze után már biztos, hogy a hetvenes és a nyolcvanas évek diszkója (jobban mondva annak a továbbgondolása) nem ciki, sőt! Féktelen életöröm és végtelen lazaság sugárzik az összes dalból, legyen az zongorás house-himnusz, Giorgio Morodert idéző eurodisco vagy éppen Robert Palmer-feldolgozás (Johny And Mary, Bryan Ferryvel). Szívünk szerint minden budapesti pálmafa tövébe ültetnénk egyet a lemezből.

Bár Todd Terje honlapján az aktuális turnéállomásokról nincs semmi információ, annyira elragadó és annyira informatív (például megtudhatjuk, hol van a legjobb kávé Oslóban), hogy mindenképp nézzük meg. Mi a belgiumi Les Ardentes fesztiválos fellépését ajánlanánk mindenkinek, valamint persze az albumot, ami szintén meghallgatható Spotify-on.

Future Islands - Singles

Samuel T. Herring az egyik legkarizmatikusabb frontember jelenleg, aki kételkedik ebben, nézze csak meg, mit alakít a David Letterman Showban. A zenekar új lemeze pedig még a fellépésénél is jobb: grandiózus, (túl)érzelmes, azonnal ható, arénákba kívánkozó popdalok gyűjteménye, ahol tényleg minden szám telitalálat. Hatalmas adag endorfin, amely a szövegek témájában ugyan a vártnál mélyebbre megy, de a javára válik. A nyár egyik legkiválóbb háttérzenéje.

A zenekar idén októberben szinte az összes környező országban fellép, ha kételkednénk Herring lenyűgöző higanymozgásában. A teljes album streamelhető Spotify-on.

Parquet Courts - Sunbathing Animal

Az instant zenekaros zacskón Parquet Courts ízesítésben valószínűleg a következő összetevők állnának: korai R.E.M., Pavement, Television, Ramones, avítt garázsszag, indie lendület, punkos rohamok, hosszabb elszállások. Az első lemezhez (Light Up Gold) képest előtérbe került a blues, a hangzás viszont maradt ugyanolyan nyers és recsegős - az eredmény pedig egy komplexebb, kicsit nehezebben megnyíló, de semmiképp sem energiatakarékos blues-punk-rock-hibrid, ami bármikor megdobja a hangulatunkat.

A zenekar az eddigi koncertnaptáruk alapján könnyen elcsíphető Európában, az idei album pedig meghallgatható Spotify-on.

Glass Animals - Zaba

Alt-J-, Django Django-, Wild Beasts-rajongók, figyelem! Bemutatjuk az idei nyaratok kedvenc lemezét. A négytagú Glass Animals ugyanis pont azt a fajta, a folkba, az R&B-be, ambientbe és a kattant ritmikákba belenyúló nerd-popot nyújtja, mint a felsorolt három banda - csak egy sokkal befogadhatóbb énekhanggal. Szexi, kattant és fülbemászó és vannak rajta emlékezetes számok - mit várhatnánk még egy debütlemeztől? A fülledt nyári éjszakák, a tóparti beszélgetések, a visszafogott alkoholizálások háttérzenéje.

Sajnos a zenekar előreláthatólag csak pár alkalom erejéig jön Európába, főleg fesztiválokra. A Zaba szerencsére országokra való tekintet nélkül meghallgatható Spotify-on.

The War On Drugs - Lost In The Dream

Ahogy azt már megírtuk, Adam Granduciel zenekara maratoni hosszúságú, széthúzott, álomszerű rockdalokban utazik. Az új album (Lost In The Dream) számai is ilyenek: mintha az inszomniától kókadozva hallgatnánk a kedvenc Bruce Springsteen vagy Dire Straits lemezünket. Felemelő, már ismerős rock ’n’ roll toposzok, csak épp három-négy helyett átlag nyolc percig, gitárszólok helyett elszállós, helyenként torzított hangkollázsokkal. Baby, you're on my mind.

Sajnos a zenekar leginkább Észak-Amerikában koncertezik idén, legalábbis az eddigi dátumok alapján. Az ő albumuk is ingyenesen streamelhető, hallgatható Spotify-on.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...