2014.06.22. 18:00:00 9960 14

Nincs több kifogás, a Balatont meg kell kerülni!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Végre igazi nyár van, jó az idő, és megkezdődnek a szabadságolások. Tekerjük körbe a Balatont, az egyik legjobb kirándulási lehetőség! Korábbi cikkünkben kiveséztük, hogy mire figyeljünk, ha hosszabb bringás túrára indulunk. Most azt az írást kiegészítjük.

Szerelmes kerékpárosok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szerelmes kerékpárosok

Edzésben

Az egész táv kb. 210 km a bringautakon. Ha legalább 2-3 napot szánunk a túrára, már fürdésre is jut idő. Ha ettől is több időnk van, akkor nagyjából elég lesz, ha kora délelőtt és késő délután ülünk bringára, napi 40-50 km-es etapokat tervezve.

Ehhez különösebb erőnlét nem szükséges, ha bringával járunk a munkahelyre, vagy legalább heti rendszerességgel tekerünk pár kilométert. Amennyiben egyáltalán nem mozgunk, kicsit azért érdemes előtte edzeni, egy 3-4 alkalom a konditeremben megteszi, hogy ne legyen izomlázunk a 2. napon.

Korán kelők előnyben

A reggeli indulást ne halogassuk! Napközben, amikor nagyon erős a az UV-A és UV-B sugárzás, inkább ne tekerjünk, ilyenkor a legjobb valamely strandon, a vízben hűsölni. Korábbi években mi 7 körül keltünk, majd gyors reggeli után 8-kor már úton is voltunk, viszont 11 és 16 óra között pihenőt tartottunk.

Így reggel és este kb. 3-3 órát töltöttünk bringán: este 7-kor még pont időben érkezünk a szállásra, hogy zuhany után keressünk valami jó éttermet a vacsorához.

Felszerelés

Korábbi cikkünkben részletes bevásárlólistát írtunk, miket vigyünk magunkkal, ahhoz kiegészítés:

  • naptej
  • szúnyogriasztó

Sok folyadék, ami nem sör

Nap közben továbbra sem javasoljuk az alkohol fogyasztást: inkább igyunk vizet, este bőven lesz időnk bepótolni. Ráadásul kerékpáron észnél kell lenni, sok a kereszteződés, ne rontsuk el a nyaralást balesetekkel!

Guruljon az élet!

Guruló szerkesztőgárdánk szerint még mindig a legjobb hely a Balaton körül a Guruljon az élet, másnéven Világbüfé, kilátással, bodzaszörppel és most már házi készítésű pizzával.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...