2016.08.28. 11:12:45 10681 293

Nem csak elcsúszhatsz rajta – Mire jó még a banánhéj?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Míg a banán finom ízével hódít, addig az azt borító héj nem egyszer filmek, rajzfilmek fontos „mellékszereplője” lett. Mert hányszor nevettünk már filmen azon, ha egy-egy szereplő elcsúszik egy banánhéjon. Pedig nem csak filmes karrierjére érdemes odafigyelni, a fogászatban is nagyot alkothat!

Banánhéj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Banánhéj

Első hallásra talán furcsa a fogorvoslást, pontosabban a fogak fehérségét és a banán héját egy mondatban említeni, de kísérletek szerint segíthet fogainkat újra ragyogóvá varázsolni.

Miben rejlik a titka?

A banánhéjban található magnézium és kálium szakértők szerint nem csak fogaink egészségének, hanem fényének és fehérségének is jót tesz.

Hogyan csináljuk?

Egyszerű: a banánhéj belső felével dörzsöljük át a fogainkat. 10 percig hagyjuk hatni, de közben figyeljünk arra, hogy ajkainkkal nehogy letöröljük a „masszát” a fogakról. Ha letelt az idő, egy száraz fogkefével dolgozd át a masszát, majd a szokásos módon moss fogat, hogy eltűnjenek a banándarabkák a mosolyodról. A műveletet 2-3 hetente érdemes ismételni.

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...