2016.04.23. 17:50:05 12830 379

Nem csak a lélek számít - A testedre is kihathat az „akadozó” szexuális élet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Megesik, az ember életében ezért, vagy azért, de vannak „böjtösebb” időszakok, már ami a párunkkal történő esti összebújásokat illeti. Ha párkapcsolati probléma áll a háttérben, törekednünk kellene arra, hogy megoldjuk a dolgot. Ha egyéb, külső tényező miatt csökkent a huncut órák száma, akkor pedig türelem.

Ölelésmentes napok... - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ölelésmentes napok...

Persze, az igaz, hogy bármi is az ok, a lelkivilágunkra nincs túl jó hatással a szexmentes lét. És testünk sem kifejezetten örül neki. Érdekes tüneteket produkálhatunk…

Viszlát, libidó!

Ha életünk egy részében le kell mondanunk a szexről, az az utáni is vágy is csökkenni fog. Persze, nem teljesen, és szerencsére magát a „műveletet” sem fogjuk elfelejteni, de a szexuális vágyunk ilyenkor takarékra kapcsol.

Az izmok kicsit „satnyulnak”

Nem, nem amiatt mert hanyagolnánk a Kámaszútra legnyakatekertebb pozícióit. Csupán a tesztoszteron hormon csökkenésének lesz ez a „mellékhatása”. Illetve szex közben olyan izmokat is megmozgathatunk, amiknek létezéséről nem is tudunk. De kivel nincs „hancúr”, így ezek az izmok sem fejlődnek.

Kevesebb szex, gyakoribb megfázás

A szex egy igen pozitív mellékhatása, hogy erősíti az immunrendszerünket. A csókolózás közbeni „nyálcsere” is hozzájárul, hogy kivédjük a baktériumok, vírusok támadását. Ám ha se csók, se szeretkezés nincs, mondjuk legalább heti háromszor, testünk is kevesebb antitestet termel ezek kivédésére. Úgyhogy ha a kollégád gyakran fázik meg, és ennek tetejében még a hangulata is rossz… inkább ne kérdezz tőle semmit.

Szívünk nagyobb veszélyben van

Itt most nem egy esetleges szerelmi bánatra gondolunk, hanem arra, hogy a kevesebb szex növelheti a szívinfarktus veszélyét. Továbbá, ilyenkor kiesik a szerelmeskedés közben megemelkedett vérnyomás, és a hevesebb szívdobogás jótékony hatása is.

Viszlát, szex, viszlát karcsú test?

Ha a második ponthoz visszatérünk, mely szerint szex hiányában a test kevesebb tesztoszteront termel, kevesebb energiát is égetünk. És ha a testi szerelem, mint örömforrás hiányzik az életünkből, kénytelenek leszünk mással pótolni – mondjuk egy kis sütivel, vagy csokival. Ám jó lesz, ha a finomságok mellé valamilyen intenzívebb mozgásformát is választunk.

Kevesebb szex=rövidebb élet?

Minél több orgazmus, annál hosszabb élet? Egy brit tanulmány szerint igen. Habár ez a „teszt” csak a férfiakat érinti, valószínűleg a nőknél is hasonló lehet a helyzet.

Kevésbé tűrjük a stresszt

Ha kielégítő a szexuális életünk, megfigyelhetjük, hogy jobban tűrjük a stresszt. Hiszen egy kiadós együttlét ellazít, és arra az időre elfelejtjük minden gondunkat, bajunkat. Meghát besegít az a bizonyos boldogsághormon is. Így, ha kevesebb, vagy egyáltalán nincs szex az életünkben, sajnos az akadályokat is nehezebben vesszük.

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...