2016.08.20. 08:41:52 8031 168

Negyedikek a női vízilabdázók, döntőben a női kajaknégyes - NAPI ÖSSZEFOGLALÓ
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A magyar női vízilabda-válogatott ötméteresekkel kikapott az orosz csapattól a bronzéremért vívott mérkőzésen a riói olimpia pénteki versenynapján, amelyen a női kajaknégyes 500 méteren, a férfi kenukettes pedig 1000 méteren bejutott a szombati döntőbe.

Antal Dóra gólt dob a riói nyári olimpia női vízilabdatornáján, a harmadik helyért játszott Magyarország - Oroszország mérkőzésen a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 19-én. MTI Fotó: Illyés Tibor - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Antal Dóra gólt dob a riói nyári olimpia női vízilabdatornáján, a harmadik helyért játszott Magyarország - Oroszország mérkőzésen a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 19-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Bíró Attila Európa-bajnok vízilabdacsapata 10 másodperccel a végső dudaszó előtt még 12-11-re vezetett, de az oroszok az utolsó másodpercben szerzett góllal kiverekedték maguknak a büntetőpárharcot, amelyben 7-6-ra győztek. A magyarok négy évvel ezelőtt Londonban, valamint nyolc éve, Pekingben is negyedikként zártak az olimpián.

A kalapácsvető Pars Krisztián - London bajnoka - a hetedik helyen végzett. A szombathelyi versenyző - aki tavasszal műtéten esett át - 75,28 métert ért el a döntőben.

A címvédőnek tekinthető Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina összeállítású kvartett - a londoni győzelem alkalmával Csipes helyén Kovács Katalin ült - futamgyőztesként jutott be pénteken a szombati döntőbe, míg a 2013-ban világbajnok Vasbányai Henrik, Mike Róbert duó ugyan nehezebben, de szintén kvalifikálta magát a fináléba. A kenus páros a pénteki kevésbé meggyőző teljesítménye ellenére éremesélyesnek számít szombaton.

A férfi kajaknégyes - Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin, Kugler Attila, Somorácz Tamás összeállításban - a szombati B döntőbe jutott, ahogyan Molnár Péter is K-1 200 méteren.

A női öttusázók versenyében Kovács Sarolta 17., Földházi Zsófia 27. lett.

Pénteken a gyaloglók versenyében hat magyar volt érdekelt: férfi 50 kilométeren a 20 éves Venyercsán Bence a 44. helyen ért célba, Srp Miklóst kizárták, Rácz Sándor pedig feladta a viadalt. Női 20 kilométeren Madarász Viktória 25., Kovács Barbara 58., Récsei Rita 59.

A jamaicai Usain Bolt a 4x100 méteres váltó tagjaként olimpiai bajnok lett Rio de Janeiróban, ezzel pályafutása kilencedik olimpiai bajnoki címét gyűjtötte be, és feljött az örökranglista hatodik helyére.

Bolt 2008-ban Pekingben, 2012-ben Londonban és most Rióban is megnyerte a 100 és a 200 métert, valamint tagja volt a 4x100-as váltónak. A sztár 2008 óta uralja a 100 és 200 métert, a két szám világcsúcstartója, előbbiben háromszoros, utóbbiban négyszeres világbajnok, és a váltóval is nyert négy vb-t.

A női futballtorna döntőjében a németek úgy nyertek 2-1-re a svédek ellen, hogy a győztes válogatott első gólját a magyar származású Marozsán Dzsenifer szerezte.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) fegyelmi eljárást indít négy amerikai úszó - köztük a hatszoros olimpiai bajnok Ryan Lochte - ellen, akik hamisan azt állították, hogy fegyverrel rabolták ki őket.

Lochte, valamint Jimmy Feigen, Gunnar Bentz és Jack Conger azt állította, hogy múlt vasárnap - amikor visszaindultak egy buliból az olimpiai faluba - fegyverrel kirabolták őket. Videofelvételek alapján azonban kiderült, hogy megálltak egy benzinkútnál, ott összetörtek egy tükröt és egy szappantartót a mosdóban, majd összetűzésbe kerültek a töltőállomás személyzetével.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...