2017.01.22. 08:30:46 13329 330

Ne (csak) piszkálódj! – Mire jó még a fogpiszkáló?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy kiadós vacsora után életet menthet ez az apró kis fadarab, hiszen a fogak közé szorult ételmaradék okozhat kellemetlen perceket, de akár órákat is. Mondjuk, egy sajttal, sonkával, vagy egyéb nyalánkságokkal megtöltött hús felszeletelése közben találkozni vele nem túl kellemes, de sokoldalúsága miatt elnézzük neki.

Fogpiszkáló - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fogpiszkáló

Mert a fogpiszkáló nem csak az étkezések után tehet jó szolgálatot, de a háztartásod, otthonod egyéb területein is hasznát veheted. Néhány hasznos ötletet már megosztottunk Veletek, de ezen kívül is rejt magában lehetőségeket ez a szúrós fadarab.

Használd a fogpiszkálót…

... a konyhában

  • Ha Te sem szereted, hogy panírozott ételek esetén a lehullott morzsa megég az olajban, dobj néhány fogpiszkálód a zsiradékba! A morzsa így nem ég meg túl hamar és barna színe sem lesz.

  • Csak módjával a finom, ám kalóriadús salátaöntetekkel! Ehhez a palackon található védőfóliát szúrd át néhány helyen fogpiszkálóval, hogy a kis lyukakon csöpöghessen a saláta ízesítője.

  • Fokhagymával pácolt husik esetén a gerezdekbe szúrt fogpiszkáló segítségével azok könnyedén eltávolíthatóak, ha már nincs szükség rájuk.

  • Ha a mikrohullámok erejét használnád a héjában sült krumpli elkészítéséhez, néhány fogpiszkáló segítségével készíts a burgonyáknak „lábat”, hogy a „mikró” tányérján állva, alulról is átsülhessenek.

  • Hogy főzés közben a fazék tartalma ne a tűzhelyen landoljon, tégy a fedő és a fazék közé egy kilapított fogpiszkálót. Így a keletkező gőz ki tud szabadulni és a főzőlé nem fut ki az edényből.

... a házban vagy a ház körül

  • Ha úgy látod, legújabb szobanövényed gyenge szára „elhajlásra készül”, egy cellux segítségével a szárhoz rögzített fogpiszkálóval kiegyenesítheted azt. Ezután öntözd a szokásos módon, és figyeld a növekedését, nehogy a ragasztószalag felsértse az egyre vastagodó szárat.

  • Ha a ház ura otthon nagy barkácsolóművész hírében áll, még akkor is előfordulhat, hogy rossz helyre kerül egy szeg, szegecs. Egy fogpiszkáló ilyenkor is segíthet. Ragasztózd be a „piszka” egyik végét, dugd be a lyukba, a felesleget pedig törd le. Egy dörzspapírral csiszold össze a felületeket és a lyuk már el is tűnt.

  • Ha az öntözőcső lyukadt volna ki, ott hasonlóan járj el: dugj a lyukba egy fogpiszkálót, törd le a kilógó részt. Az aprócska fa beledagad a lyukba és az a rés eltűnik.

  • Ha minden használat előtt meggyűlik a bajod a ragasztótekerccsel, illetve annak végének megkeresésével, ezentúl rakj a végére egy fogpiszkálót, hogy elkerüld ezt a bosszúságot.

  • Néhány kisebb karc keletkezett valamelyik bútoron, de egy kis festék segíthetne rajta? Sőt, még a megfelelő árnyalatú festéket is megtaláltad a javításhoz? De a legvékonyabb ecsettel is nehezen vihető fel a festék úgy, hogy ne látszódjon a javítás? Próbáld meg fogpiszkálóval újraszínezni a karcolást! Így kevésbé fog látszani, hogy azon a részen van egy kis hiba a bútoron.

Forrás: rd.hu, rd.hu, nagymamakamraja.hupont.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Megéri-e beépíteni a tetőteret?

Egy korszerű elvárásoknak minden szempontból megfelelő, komfortos padlástér kialakítása sokak számára kívánatos megoldásnak bizonyul. A kialakítás igényét illetően több cél lehet a mozgatórugó. Ugyanakkor az akadályozó tényezőkkel is szembe kell nézni, optimális esetben még a szakemberrel való szerződéskötést megelőző szakaszokban, hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések.

Mutatjuk, mely országokba költözik a legtöbb magyar ember

Az egyik legnépszerűbb globális adatplatform, a Statista kimutatásai szerint az elmúlt évben a külföldre költözés főbb motivációi a jobb munkahely találása, a partner országában való új élet kezdése, valamint a továbbtanulási célok voltak. Mindezek mellett ugyanakkor kulcsszerepet játszott a célországtól remélt jobb életminőség, a személyes kihívások és komfortzóna feszegetések, a kaland- és felfedezésvágy. Sokakat pedig a klasszikus tiszta lappal kezdés vágya terelt egy idegen országba, emellett akadtak olyanok is, akik a nyugdíjas éveiket kívánták egy régen kiszemelt helyen tölteni. De vajon milyen szándékok állnak a magyar emberek külföldre költözésének hátterében?