2016.12.28. 14:00:31 11092 312

Ne aludjunk téli álmot! – 3 szuper kinti program az egész családnak!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy kicsit mindannyian mackókká válunk télen, bevonulunk a barlangunkba, és bár nem lehet, azért megpróbálunk téli álmot aludni. Pedig testnek és léleknek egyaránt üdvös hatású a kint töltött idő, még akkor is, ha elsőre a hideg is kiráz a tél gondolatától.

Család télen - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Család télen

Íme néhány egyszerűségében nagyszerű téli móka, amit családdal, barátokkal, vagy a kedvesünkkel is megtehetünk, hogy szebb és vidámabb legyen a tél.

Gondoskodás

A természet apró teremtései örömmel veszik a gondoskodásunkat és jelenlétükkel, vidám kis játszadozásukkal hálálják meg, hogy gondoltunk rájuk. A madáretetés mindenkinek jó. A kis madárkák könnyebben jutnak eleséghez, ha készítünk nekik az ablakunkba, vagy egy fára madáretetőt és gondosan pótoljuk az elfogyasztott eleséget. Cserébe hallgathatjuk a csicsergésüket, nézhetjük vidám röpködésüket, amiknek a gyerekeink különösen fognak örülni, hiszen viszonylag ritkán kerülhetnek vad madarakhoz testközelbe.

Ha pedig tavaszig lelkesen segítjük a táplálkozásukat, szerencsés esetben még a családalapítást is megfigyelhetjük: a madár pár fészek rakásától a kicsiny fiókák kirepüléséig. Készítsünk együtt madáretetőt, akár többet is. Helyezzük az ablakból is jól látható helyre, így nem fogjuk megzavarni újdonsült állatainkat a nézelődéssel. A gyerekek pedig maguk is segíthetnek az eleség utánpótlásában is.

Parázs körül

Az egyik legszebb élmény lehet a télben a tűz vagy parázs körüli esti énekelgetés. Hogyha nem dalos ajkú a társaság, akár sztori mesélés is lehet a program, a lényeg úgy is az együttlét. Érdemes jól felöltözni, forralt bort vagy puncsot pedig bográcsban is főzhetünk. Ha a forró ital elkészült, a parazsat se öntsük le, grillrácson beirdalt gesztenyét, alatta alufóliában fahéjas almát süthetünk.

Mindkettő nagyon egyszerű: A gesztenyesütésnél csak a megfelelő minőségre kell figyelnünk, és kereszt alakban bemetszeni a még nyers gesztenyét, majd a rácsra teríteni sülni és néhány perc múlva ehető is. Sokkal finomabb, mint a sütőben készült verzió. Az fahéjas alma titka pedig mindössze az, hogy az egész csutkát alma közép kiszedővel kiemeljük, a helyére fahéjjal elkevert cukrot töltünk. Majd az almát alufóliába burkolva a parázs közé rejtjük, és mikor megpuhult és átitta a fahéjas karamell a gyümölcshúst, akkor fogyasztjuk el.

Séta hat lábon

Nem valamiféle speciális tornamutatványról, vagy genetikai kezelésről van szó, mindössze arról, hogy igazán kellemes egy meghitt séta akár este is a négylábú társunkkal. A kutyánk biztosan nem fog visszautasítani egy kis mozgást csupán azért mert hűvös van, mi pedig majd jól felöltözünk. A friss hideg levegő segít rendet tenni a fejünkben, kicsit megtisztítja a stressztől a lelkünket. A kutyánk pedig, amellett, hogy szuperül érzi majd magát, ha a kedvenc kétlábúja egy kis extra időt szán rá, szeretettel tölti föl a sétálással töltött időt. Sokan nem is ismerik a lakóhelyük közvetlen környezetét, ezek a séták azonban segíthetnek felfedezni a helyi apró csodákat is. A hideg senkit ne riasszon vissza, jó társaságban, megfelelő öltözékben, egy termosznyi forró teával meg sem fogjuk érezni a zimankót!

Cikkajánló: A kutyasétáltatás jót tesz az egészségnek és növeli a környékbéliek biztonságérzetét>>

Kislolli

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...