2016.07.30. 12:04:20 14242 318

Nassolj cukkinit hidegen! – Hogy mi?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyár nagy slágere a cukkini. Az ember ilyenkor igyekszik úgy feltankolni belőle, hogy a következő forró évszakig kitartson a lendület és kibírja cukkini nélkül. De ha nem csak sülve, grillezve, rántva szeretnéd fogyasztani, hanem nasi gyanánt is kipróbálnád, mindenképp görgess tovább!

Nyers cukkini - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyers cukkini

Ha a chips szóról eddig a zsíros, fűszeres (és éppen ezért nagyon finom:-)) burgonyachips jutott az eszedbe, akkor épp itt az ideje, hogy valami egészségesebbre és különlegesre válts! Mi lenne, ha ezentúl Te készítenéd el az esti filmhez, grillpartyhoz a nasit, méghozzá cukkiniből.

Cukkini chips az ínyenceknek

Mert van, aki édesen szereti…

Hozzávalók:

-1-2 darab kisebb méretű cukkini

-5 evőkanál porcukor

-2-3 evőkanál vaj

Gyaluld le a cukkiniket egészen vékonyra és hagyd egy picit megszáradni. Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd vedd le a tűzről és szórd bele a porcukrot. Ha megvan, mehetnek az édes keverékbe a cukkini szeletek. Alaposan forgasd át őket a masszában.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és mehetnek erre a megédesített cukkiniszeletkék. 200 ⁰C-ra előmelegített sütőben süsd 10-15 percet.

Ha a hagyományosat díjazod

Ha sós ízek után vágyódnál…

Hozzávalók:

-1-2 db cukkini

-2 evőkanál olívaolaj

-rozmaring (friss, apróra vágott változat a legjobb)

-só

Mosd meg a zöldségeket, majd szeld, vagy inkább gyaluld vékony szeletekre. Tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, de vigyázz, a szeletek ne tapadjanak egymásra, egymáshoz. 5 percig hagyd állni. Itasd le a szeletekről a felesleges nedvességet, majd add hozzá az olívaolajat és szórd meg még egy kis sóval, majd rozmaringgal. 200 ⁰C-ra előmelegített sütőben süsd 10-15 percet, és ha lehet, azonnal tálald! Valószínűleg nem lesz ideje kihűlni…:-)

Forrás: gartentipps.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...