2015.09.07. 08:31:47 6043 172

Napsütésre, de esőre és lehűlésre is készülni kell
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Változékony, őszies időre lehet számítani a jövő héten. Több órás napsütésre, de záporokra és lehűlésre is készülni kell: a leghidegebb órákban néhol mindössze 4 Celsius-fok is lehet - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzésében, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Őszi időjárás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Őszi időjárás

Hétfőn napos idő várható, de napközben többfelé megerősödik a szél. Északkeleten és nyugaton alakulhat ki néhol zápor, de számottevő csapadék nem lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 7-12 fok között alakul, a szélvédett völgyekben egy-két fokkal hűvösebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 17-22 fok között valószínű.

Kedden a több órás napsütés mellett helyenként alakulhat ki záporeső.

Szerdán északon elszórtan, délen legfeljebb néhol várható záporeső. A leghidegebb órákban mindkét nap 5-11 fok lehet. Kedden napközben 17-21, szerdán 17-22 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön változóan felhős időre lehet számítani, néhol záporokkal. Többfelé megélénkülhet a szél is, de több órára még ekkor is kisüthet a nap. A minimumhőmérséklet 4-10, a maximumhőmérséklet 18-23 fok között alakul.

Pénteken dél, délkelet felől megnövekszik a felhőzet és főként délutántól több helyen valószínű eső, záporeső. Megélénkül, néhol meg is erősödik a szél. A leghidegebb órákban 6-13 fok lehet. Napközben 17-22 fokig melegszik a levegő.

Szombaton gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, szórványosan valószínű eső, záporeső. Helyenként megélénkül a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-14, a legmagasabb hőmérséklet 16-21 fok között alakul.

Vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett elszórtan valószínű eső, záporeső. A leghidegebb órákban 8-14 fok lehet. Napközben 18-23 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...