2016.02.11. 13:59:53 14917 224

Műanyagzacskó 10x – top ötletek a visszazárható tasakhoz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Néha a legnagyszerűbb eszközök, amelyek egy szempillantás alatt megkönnyítenék az életünket, ott hevernek az orrunk előtt, mégsem használjuk őket egyébre, mint a megszokott. Vegyük például a jó minőségű, simítózáras műanyag tasakokat. Általában a szendvicseket csomagolod bele, igaz? Pedig ennél jóval több mindenre alkalmasak, és újra felhasználhatók.

Visszazárható zacskó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Visszazárható zacskó

1. Jég és dió darabokra törése

Ennek főként nyáron veheted használt, ha egy finom hűsítőt akarsz elkészíteni, és zúzott jégre van hozzá szükség. Tölts kb. félig egy visszazárható zacskót, és egy sodrófával csapkod meg, majd egyszerűen öntsd a kancsóba vagy pohárba.

Ugyanezt a módszert alkalmazhatod a keksz, a dió és egyéb magvak durvára „darálására” is, ha nincs darálód.

2. Kisgyerekeseknek festegetéshez

Ha egy papírra rányomtok egy-két tempera pettyet, majd belehelyezed egy zacskóba, és hagyod, hogy a gyermeked a kezével szétoszlassa a színeket, szuper kis festményeket kaphatsz végeredményül, és még a takarítás miatt sem kell aggódnod!

3. Tároláshoz és rendszerezéshez

Minden háztartásban vannak kallódó apróságok, amiket éppen akkor nem találunk, amikor kellenének. Tedd ezeket egy-egy lezárható és átlátszó műanyag zacskóba, majd kerüljenek így a fiókba vagy a dobozba. Sokkal könnyebb lesz majd megtalálni az elemeket, a gombokat, a csavarokat vagy a celluxokat. Sőt, akár a karácsonyfadíszek vagy egyéb dekorációs elemeket is tárolhatod ilyen zacskókban, amikor éppen nincsenek használatban.

A gyerekjátékokhoz, kártyákhoz, tollakhoz és egyéb apró-cseprő dolgokhoz is mesésen használható egy-egy simítózáras zacskó. ;)

4. Fagyasztáshoz

Ha valamihez jobb lenne kisebb porciókban hozzáférni, például sűrített paradicsomhoz, akkor töltsd lezárható műanyag zacskóba, oszlasd el egyenletesen, majd húzz egy mélyedést a zacsiban oda, ahol elválasztanád az adagokat. Fagyaszd le fektetve, és amikor szükség van rá, egyszerűen csak nyomd ki!

5. Festés közben

Ha nem végeztek egy nap alatt, és más nap is szükség lesz az ecsetre, akkor nem szükséges azt kimosni. Tedd egy lezárható zacskóba, és helyezd a hűtőbe az ecsetet, így másnap is használhatod, nem fog beleszáradni a festék. Ezzel a trükkel egy csomó időt megspórolhatsz.

6. Utazáshoz

Tedd a vizes fürdőruhát, a törölközőt stb. egy-egy visszazárható zacskóba, és nem kell aggódnod, hogy minden csupa víz lesz tőlük. Ha kisgyereked van, akkor a gyerkő kis tálját, evőeszközeit, pelenkáit, váltóruháit is elhelyezheted egy-egy nagyobb simítózáras zacskóban, ezzel megkönnyítve az utazást. Ha valamit nem használtatok, hagyd a zacsiban, így legközelebb csak el kell tenni.

7. Mobiltelefonhoz

Ha nem akarod, hogy a telefonod elázzon, vagy tiszta homok legyen a tengerparton, tedd egy visszazárható zacskóba! Az érintőképernyő ugyanúgy működni fog, viszont megkíméled magad egy kis kellemetlenségtől.

8. Sminkkészlethez

Neszesszer helyett akár ilyen műanyag zacskókba is elpakolhatod a sminkkészletedet és a körömlakkokat, ha utaztok, így elkerülheted, hogy foltokat hagyjanak a festékek a ruháidon.

9. Vízkőoldáshoz

Ezt a trükköt már mi is kipróbáltuk és remekül működik, igaz, nem szükséges, hogy a zacskó visszazárható legyen, egy mezei plasztik zacsi is megteszi. Fogd a zacskót, önts bele 20%-os ecetet – annyit, amennyi az adott felületet el tudja lepni -, húzd a zuhanyrózsára vagy a csap kifolyócsövére és rögzítsed egy befőttes gumival. Hagyd hatni egy órán keresztül, néha esetleg mozgasd át, majd öblítsd le tiszta vízzel, és élvezd újra, ahogy teljes sugárral folyik a víz.

10. Kertészkedéshez

Bizonytalan vagy, hogy mit hova ültettél? Egy kis fadarabra húzd rá a mag eredeti zacskóját és erre rá egy műanyag zacskót, ami megvédi majd az esőtől a papírt. A maradék magokat is összegyűjtheted és lezárhatod egy ilyen praktikus tasakban, így biztosan nem fognak szétszóródni.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...