2014.07.15. 20:04:22 3475 7

Most már biztos: Scolari távozik
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hivatalosan is bejelentették, hogy a brazil szövetségi kapitány távozik. A hírt a Brazil Labdarúgó Szövetség (CBF) erősítette meg. A kínos vereségek után Luiz Felipe Scolari távozása várható volt.

Scolari | Fotó: mkalty.org/ - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Scolari | Fotó: mkalty.org/

Jose Maria Marin, a CBF elnöke rövid közleményében megköszönte a 65 éves szakember és stábja munkáját, egyúttal emlékeztetett arra, hogy a tréner és segítői tiszteletet érdemelnek, amiért nekik köszönhetően a brazil emberek újra megszerették a nemzeti csapatot, annak ellenére, hogy a kitűzött célt nem sikerült elérni. A brazil válogatott ugyan bejutott a legjobb négy közé a hazai rendezésű világbajnokságon, de az elődöntőben csúfos, 7–1-es vereséget szenvedett a későbbi győztes Németországtól, majd a bronzmérkőzésen is simán, 3–0-ra kikapott Hollandiától.

A 2002-ben hazája csapatát világbajnoki címig vezető Scolari 2010 novemberében vette át újra a válogatott irányítását, huszonkilenc mérkőzésen ült a kispadon, ezek közül ötöt veszített el. Csapata megnyerte a Konföderációs Kupát, így a hazai rendezésű világbajnokságon esélyesnek számított. Scolari utódját várhatóan csütörtöki sajtótájékoztatóján jelenti be a szövetség, brazil sajtóértesülések szerint az U20-as válogatottat irányító Alexandre Gallo, valamint a Corinthiansszal 2012-ben Libertadores Kupát nyert Muricy Ramalho is esélyes a posztra.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...