2014.06.26. 21:25:17 3341 14

Mondj NEMet - Drogellenes Világnap
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

„Menő akartam lenni.”, „Kíváncsi voltam!”, „Ez a divat!”, „Az emberek így kedvelni fognak.”, „Megoldódnak a problémáim.”, „Nem tudtam, mi az”. Ilyen és ehhez hasonló mondatokkal indokolják meg fiatalok, miért gondolták úgy, kipróbálják a füves cigit, valamilyen partidrogot, aztán persze a többit. Csak egy laza este, csak egy buli, csak mert ma van a szülinapom. Senki sem akar többet, de később egyre nehezebb nemet mondani.

Addiktív szerek és fiatalok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Addiktív szerek és fiatalok

Nem kell, hogy ismert legyél

Az élet szomorú és „híres” tragédiáival néha épp maga kelt érdeklődést a világ közös baja iránt, hiszen számtalan népszerű és tehetséges fiatalt veszítettünk már el miatta (Kurt Cobain, Amy Winehouse., a sort folytathatnánk). Azonban a „szer” nemcsak az ismert emberekre lehet veszélyes, hanem a szűkebb vagy tágabb környezetünkben élőkre is.

Ne! De miért is?

A lenti videóban fiatalok vallanak arról, miért próbálták ki, miért kezdték el használni a drogokat. A fiúk, lányok különbözőek, az indokok sokfélék, egy azonban közös bennük: senki sem mondta el nekik, miért NE tegyék.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...