2016.07.28. 15:30:30 11373 223

Molett divat, amely egyre trendibb!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem is olyan régen még nagyon nehéz volt teltebb idomokkal divatosan öltözni. Mióta a magazinokban, a média korai szakaszában megjelentek a divatrajzok, majd a divatfotók, azóta berögzült szokás, hogy magas és karcsú nőkön mutatják be a ruhákat.

Molett divat - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Molett divat

A manökenek ugyanis a kezdetektől úgy funkcionáltak, mint a vállfák: minél vékonyabbak, “domborulat-mentesebbek” voltak, annál jobban érvényesült rajtuk a ruha szabása, esése.

Ez odáig vezetett, hogy egészen az elmúlt időkig elképzelhetetlen volt, hogy egy valóságos női alkattal rendelkező modell a divat világában feltűnjön.

Valljuk be, egy tervezőnek is könnyebb egy tizenhat éves, szép arcú, hosszú lábú, sovány lányra terveznie, akin egy gyapotszedő zsák is jól áll. Ezáltal nem kell a valós felnőtt test idomaival kapcsolatos kihívásokkal szembesülnie. A késztermék viszont a nők jelentős része számára nem hordható - ami miatt viszont nem a divatot, hanem a nőket tették felelőssé.

Azonban eljött a természetes megjelenés ideje. Épp időben! Ma már egyre többen jönnek, jövünk rá, értelmetlen egy mesterséges képet hajszolni. És a végső érv: a férfiak is az igazi nőket szeretik, amióta világ a világ.

Talán Jennifer Lopeznek mondhatunk hálát, amiért először felvállalta idomait, és ezzel “robbantott” a szépség iparágában. Akiket képviselt, azok a nem nádszálkarcsú, a latin szépségideálnak megfelelően dúsabb alkatú nők milliói.

Nagyrészt Lopeznek köszönheti Kim Kardashian is, hogy ma divatosnak és kívánatosnak számít az alakja. Janice Dickinson, akit az első szupermodellnek tartanak, ugyan nyilvánosan tehénnek nevezte, mégis a rapper-feleség lett milliárdos a megjelenéséből.

Évről évre egyre többen állnak ki azért, hogy a természetes is lehet szexi. Hogy nem kell egy optimális testzsírszázalékkal rendelkező szupermodellnek lenni ahhoz, hogy vállalhassuk magunkat. Ma már nem tabu telt modelleken bemutatni a divatot, és rájuk is tervezni. Ennek köszönhetően az XXS, XS, S méreten felül is nagy választékból lehet válogatni. Érdemes a molettebbeknek online vásárolni, mivel a boltokban - különösen fehérneműből - még mindig előfordul, hogy a nagyobb méreteknél kiábrándító a választék.

Szerencsére mára a 40-es méret feletti divatot 40-es méret feletti modellekkel is mutatják be. Kifejezetten trendi lett a plus size fogalma.

Mivel egy dúsabb alkatú “valódi nő” más darabokat igényel, mint egy 25-ös méretű lány, ezért a tervezők elkezdtek új megoldásokban gondolkodni. Találhatunk ma már nagyon szép, kreatív darabokat minden alkatra, és követhetjük a trendet telten is.

Nagyon fontos, hogy a plus size divat is sokféle irányzattal, stílussal, megoldással rendelkezzen, mivel a nagyméretű nők is sokfélék, mind ízlés, mind testalkat tekintetében. Van, akinek érdemes kiemelni a dekoltázsát, másnak nem ez az erőssége, vagy egyszerűen nem szereti magát megmutatni.

A sokféle igény miatt széles választék illeti meg a molett hölgyeket is, éppúgy mint a karcsúbbakat. Szerencsére ma már felfedezték őket, mint igényes és trendérzékeny vásárlóközönséget, és csodás szettekből választhatnak.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...