2016.07.04. 13:37:31 9711 256

Mit vigyünk a nyaralásra és mit ne? – Tippek, trükkök, hogy kevesebbet nyomjon a bőrönd
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hajlamosak vagyunk egy kicsit túlzásokba esni, amikor a pakolásra kerül a sor a nyaralás előtt. Mindig eltervezzük, hogy most nem fogunk túl sok cuccot magunkkal vinni, és ellenőrizzük az időjárás jelentést, mielőtt elindulunk, aztán természetesen az izgalom és az időhiány habjai között elveszik minden igyekezetünk… Igen, jártunk már így.

Bőrönd, csomagolás, pakolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bőrönd, csomagolás, pakolás

Idén, azonban minden más lesz! Igaz? :) Íme, néhány okos tipp, ha Te is megfogadtad, hogy:

  • Nem akarsz félbőrönd viseletlen ruhával hazatérni a nyaralásról, amiket úgyis ki kell mosni, mivel nagyon meggyűrődtek, befülledtek stb.
  • Nem akarsz túl nehéz bőröndöt cipelni.
  • Nem akarod a plafonig pakolni az autót sem, hiába „bírja el”. :)

Szerencsére a kerékpáros és a motoros túráink során megtanultam, hogy tényleg csak a szükséges dolgokat pakoljam el, így már egyre kevesebbszer vétek hibát…

1. Mindig szánj időt arra, hogy ellenőrizd az úticélod időjárását!

Ne csak egy helyen, hanem több forrásból nézz rá az időjárásra. Ne csak a nappali, hanem az esti hőmérsékleteket is ellenőrizd, hiszen lehet, hogy nem gondolsz rá, de éjszaka jobban lehűlhet a levegő, és lehet, hogy egy kardigán vagy egy vékony boleró nem elég, kellett volna a kis kabát is… Az ilyen kellemetlenségek elkerülése érdekében, szánj két percet az időjárásra. :)

2. Nem kell magas sarkú…

Hacsak nincs egy meghívód egy olyan eseményre a nyaralás alatt, ami ezt megkövetelné, a magas sarkú szandálokat nyugodtan otthon hagyhatod. Lazíts, adj a lábadnak is kimenőt, csak kényelmes cipőket vigyél! Ezzel máris egy csomó helyet megspórolsz.

3. Pakolj program centrikusan!

Ha tudod, hogy milyen programok várnak rátok, akkor ennek megfelelően válogasd össze a ruháidat. Ha csak fürdés lesz terítéken, nem árt egy váltó fürdőruha, váltó törölköző, és strandruha, illetve papucs. Ha kirándulás is vagy városnézés is lesz, akkor erre az alkalomra kényelmes lábbeli és ruha dukál. Gondolkozz kész szerelésekben! Ne csak random dobáld össze a pólókat, szoknyákat, nadrágokat, hanem összeillő, alkalomhoz illő kész outfiteket tegyél el, amelyek adott esetben, akár az esti vacsorákhoz is jók lehetnek, ha nincs idő átöltözni, vagy nem mentek vissza szállásra. A gyerekeknek mindig legyen váltóruhájuk a kirándulásokra, hiszen ők gyakran összekoszolják magukat.

4. Egy farmer elég!

Ha nem várható kifejezetten rossz idő, akkor egy farmernadrág elég lesz, maximum egy leggingsszel megtoldhatod az utazó ruhatáradat, de alapvetően lehet, hogy még az a farmernadrág sem lesz rajtad…, de egy azért a biztonság kedvéért nem árt.

5. Vékony törölközőket!

Lehet, hogy nem is szükséges törölközőt magaddal vinned, ha a szálláson kaptok, de azért a strandra nem árt. Minél vékonyabb, annál könnyebben szárad, és annál kisebb helyet foglal a táskádban. A mikroszálas törölközők ideális választás lehetnek, ezekből többet is simán elrakhatsz.

6. Gyógyszerek és naptej kell, a kozmetikumokkal csínján!

Hasmenésre, fejfájásra, torokgyulladásra legyen nálad gyógyszer. Nem árt még egy doboz sebtapasz sem. A naptejet semmi esetre se felejtsd otthon! Íme, néhány tipp, hogy hogyan válaszd ki a megfelelő naptejet!>> A többi kenceficéd közül csak a legszükségesebbeket vidd magaddal: tusfürdő, testápoló, arckrém, sampon, esetleg balzsam. Ha lehet, válaszd a kisebb kiszerelést, vagy mindegyikből egyfajtát az egész család számára. A sminktáskádnak is csak az elengedhetetlen darabjait tedd el, ne az egészet! De igazából nyaralás alatt az sem baj, ha pihenhet a bőröd…

7. Apróságok, amik ne maradjanak otthon!

A tavalyi lisszaboni nyaralásunkat úgy kellett kezdenünk, hogy napszemüveget kellett vásárolnunk a férjemmel, mert mindketten otthon felejtettük… Nem volt kellemes rögtön a nyaralás elején annyi eurót elkölteni, de muszáj volt venni, mert úgy tűzött a nap, hogy nem bírtuk nyitva tartani a szemünket. Szóval ne hagyd otthon: a napszemüveged, a szemüveged, a kontaktlencsédet, a kontaktlencse folyadékot, a szemcseppet, a fényképezőgépet és töltőjét, a hajkefét, a körömvágó ollót, a borotvát stb. :) Csinálhatsz egy listát is ezekről és a többi szükséges holmiról is.

8. Tekerd a ruháid, tömd ki a cipőid!

A cipőket zoknikkal kitömheted, így kevesebb helyet fognak foglalni. Tedd őket egy zsákba, hogy ne koszolják össze a ruhádat. A ruhák összehajtása helyett, próbáld ki a tekerős módszert, ha számít a helykihasználás a bőröndben. A kényes anyagú felsőket, ruhákat a bőrönd tetején helyezd el, kiterítve.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a jövő hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni. A hét közepétől ugyan csökken a csapadékhajlam, de a hőmérséklet jelentősen visszaesik, a legmelegebb órákban mindössze 10-16 Celsius-fok várható, a hidegre hajlamos helyeken pedig visszatérhet a gyenge hajnali fagy. A szél sokfelé lesz erős.

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.