2016.10.13. 13:30:21 43671 274

Mit tehetünk a vizesedés, lábdagadás ellen természetesen?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ahány ember, annyiféle dolog állhat a vizesedés kialakulásának hátterében, de összességében elmondható, hogy valamilyen vérkeringési zavar okozhatja, s hogy mi áll a vér- illetve nyirokkeringési probléma mögött – na, az már tényleg egyedi. Mindenesetre semmilyen körülmények között nem szabad elhanyagolni.

Duzzadt lábak - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Duzzadt lábak

Okok a vizesedés hátterében

Apróságnak tűnő dolgok is kiválthatják, például a hosszan tartó állás vagy ülés, a magas sarkú cipő, a lúdtalp, ugyanakkor komoly egészségügyi problémáknak is lehet a jele: visszér, hormonzavar, szívbetegségek, gyógyszer mellékhatás, magas vérnyomás, vesebetegség, . Ezenkívül a terhesség során is gyakran előfordul, főleg a 34. hét után megnövekedett nyomás miatt. Mindenképpen érdemes kivizsgáltatni, hogy mi okozza, és annak megfelelően kezelni a vizesedést, ödémákat.

Leggyakrabban a lábon, a boka körül gyülemlik fel a víz, de előfordulhat, hogy a tüdőben raktározódik el, ez utóbbi esetben nagyon gyorsan kell cselekedni, és erős vízhajtóra van szükség.

Mit tehetünk a vizesedés ellen az otthonunkban?

Az általános azonban az, hogy estére a boka köré gyűlik a folyadék. Ezen lehet, hogy pusztán az alvás is segíteni tud, de felpolcolással, vízhajtó hatású gyógynövényekkel is próbálkozhatunk.

Ilyen gyógyfű és zöldség például

Érdemes ezeket rendszeresen fogyasztani, főként, ha visszatérő problémával találkozunk.

Jót tesz az is, ha több folyadékot fogyasztunk, ezzel serkenthetjük a vérkeringést, tehát a vízmegvonás nem tanácsolt.

Segítsük elő a vér szabad áramlását úgy, hogy laza öltözéket viselünk, a szoros cipőket, nadrágokat felejtsük el. A magas sarkú is tabu.

A mozgás is jót tesz a bedagadt lábaknak, a sétát ne hanyagoljuk. Naponta minimum 20-30 percet áldozzunk rá.

Polcoljuk fel a lábunkat, hogy könnyebben áramolhasson a szív felé a vér. A lábmasszázzsal is gondoskodhatunk a keringés serkentéséről.

Csökkentsük a sófogyasztásunkat, és ügyeljünk arra, hogy a következő elemekből többet vigyünk a szervezetünkbe zöldségek és gyümölcsök formájában: cink, kálium, kalcium.

Kerüljük a szaunát, ellenben a hideg vizes váltózuhany esténként jót tehet. Terhesség esetén nem tanácsok a gyógynövények alkalmazása, mivel ezek akár méhösszehúzódásokat is előidézhetnek.

Ha a duzzadt láb hátterében egy komolyabb betegségre, esetleg magas vérnyomásra gyanakszunk, akkor nem érdemes otthon kísérletezni, látogassuk meg a házi orvosunkat és vizsgáltassuk ki magunkat.

Forrás: hazipatika.hu, wikipedia.org,

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...