2016.12.06. 08:00:11 19112 338

Mit tehetsz a köhögés ellen házilag?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hiába minden, nem múlik el a köhögés? A gyógyszertári szerek csak ideig óráig segítenek, és nem érzed úgy, hogy meggyógyulnál? Semmi gond, számos házi megoldást is kipróbálhatsz! Ilyenkor többször előfordulhat, hogy náthával, köhögéssel, orrdugulással küzdünk, ezeket a szereket bátran bevethetjük!

Köhögés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Köhögés

A köhögés nem rossz dolog, bár elég kellemetlen. Segítségével megszabadulhatsz a letapadt váladéktól, nyáktól. Persze nem mindegy, hogy mennyi ideig szenved vele az ember. Ezekkel a házi szerekkel, gyógynövényekkel, házi praktikákkal egy picit felgyorsíthatod a dolgok menetét, és hatékonyabban gyógyulhatsz.

1. Bármilyen furcsa is: víz

A vízzel segítheted szervezetedet abban, hogy megküzdjön a különböző gyulladásokkal, valamint a nyák oldásában, hígításában is. Egyszerű megoldásnak hangzik, de a többi szerrel kombinálva a sok folyadék, víz formájában elengedhetetlen a gyorsabb gyógyuláshoz!

2. Gőz, inhalálás

Az inhalálással feloldhatod a letapadt nyákot, így elősegítheted, hogy felszakadjon a váladék, és gyorsabban megszabadulj tőle, így az állandó köhögési ingertől is. A levegővétel is könnyebb lesz. Próbáld ki az eukaliptusz olajos (forró vízbe csepegtetve) inhalálást.

3. Cayenne bors és csípős fűszerek

Igazából a chilit is írhattuk volna, mert a csípős ízek szintén segíthetnek a nyákoldásban, egy jó kis köhögéssel fellazíthatod a letapadt váladékot, ami szüksége ahhoz, hogy minden kijöjjön a hörgőkből, és ne legyenek szövődmények.

4. Fokhagyma

A fokhagyma antibakteriális hatása miatt sok mindenre jó, többek között a nyák felszakítására, és a köhögés gyors megszűntetésére. 3 gerezd fokhagymát pucolj meg, vágj apróra, tedd bele 1 pohár tejbe vagy vízbe és idd meg lefekvés előtt.

5. Méz

Ha Te is mézes teát szoktál ilyenkor inni citrommal, akkor nagyon jól teszed. A méz segít a gyulladást leküzdeni, oldja a nyákot, sok tápanyag van benne, és még finom is. Csak ne teljesen forró vízbe tedd bele.

6. Gyömbér

Csípős is, gyulladás csökkentő is, mi kell még? Kombináld mézzel és citrommal a reszelt gyömbértegy pohár meleg vízben.

7. Kakukkfű

Készíts gyógyteát egy csapott evőkanál kakukkfűből és forró vízből (5 percig áztasd, majd szűrd le és kortyonként fogyaszd el), ízesítsd mézzel és citrommal. Ez nagyon jól oldja nyákot, fogyaszd naponta háromszor étkezések előtt!

Forrás: healthyviral24.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.