2016.03.20. 08:38:46 14289 421

Mit tegyünk, ha a házi kedvenc bundája a szőnyegen landol? – 4+1 tipp
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Imádjuk ezeket az édes kis szőrgombócokat, akik hízelgésükkel, játékosságukkal, önzetlenségükkel életünk legszomorúbb szakaszában is képesek mosolyt varázsolni az arcunkra. Ám hiába a korlátlan rajongásunk kutyusunk, cicánk iránt, a szőnyegen, padlón landoló bundájuktól kissé hanyatlik a boldogság.

Kutya és macska - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kutya és macska

Főleg ősszel, illetve ilyenkor tavasszal találkozhatunk a mindent beborító macska- és kutyaszőr tengerrel. Ez a kint tartott kedvencek esetén kevésbé okoz problémát, maximum az udvar kezdődő zöldjét dobja fel imitt-amott egy –két szőrcsomó, ám bent sokkal bosszantóbb a helyzet. A szőnyeg szinte magába szippantja az elhullajtott szőrszálakat, és néha az az érzésünk, a padló is mágnesként vonzza a feleslegessé vált szálakat.

A szépség nem minden

Sajnos, a lehullott szőrszálak nem csak a szemünknek lehetnek bántóak, de egészségünknek sem tesznek jót. A szálakon lévő szennyeződések, élősködők akár ártalmasak is lehetnek számunkra.

Vedd fel a harcot az állatszőr ellen

A következő trükkök közül valamelyik talán segít…

A jó öreg porszívó

Természetes, hogy az állatszőr eltávolítása esetén az ember szinte azonnal a porszívó után nyúl. Ez persze egész jó megoldás, ám a hagyományos porszívófej nem tudja 100 %-ig eltávolítani az összes szőrt a szőnyeg szöveteiből. Némelyik márkához már kapható speciális, erre a célra kifejlesztett fej. Ha gondot, akár allergiás tüneteket is okoz már a lehullott állatszőr, talán érdemes beruházni egy új porszívóba.

Ha gyors segítség kell

Ha váratlan vendégek toppannak be hozzátok, és a lakás nem frissen lett takarítva, porszívózva, megeshet, egy-két (vagy jóval több) szőrszállal összeakadhat a vendégünk. Ha nem szeretnél neki kellemetlen pillanatokat okozni a kutya vagy macska által otthagyott „szuvenírekkel”, egy gumi sörtéjű kefe ilyenkor gyors és hatékony segítség lehet. Néhány ezer forintos tétel, de ilyenkor vészhelyzetben minden pénzt megér.

Egy gumikesztyű és sok türelem

Habár a gumikesztyű hagyományosan kerti viselet, jó szolgálatot tehet egy pár a lakásban is. Csak nedvesítsd be őket, és így simítsd végig a kutya- vagy macskaszőrrel veszélyeztetett területeket (bútorok, szőnyeg – utóbbi kicsit nagy munka). A szőr kis gombolyagokban összegyűlik a tenyereden és már mehet is a szemetesbe. Mondjuk, szőnyeg esetében a gumikesztyűn kívül némi türelemre is szükség lesz.

A nejlonharisnya új élete

Egy este, és az új harisnyád már landolhat is a szemétben, mert persze felszaladt egy szem? Szomorú, de végre új értelmet szerezhetsz lyukas harisnyáid életének! A lábad helyett most a kézfejedre húzd és simítsd vele végig a szőnyeget. A nejlon összegyűjti a szőrszálakat és irány a szemetes!

A ragasztószalag titkai

Kisebb felületekre jó inkább, mivel viszonylag anyagigényes. Ragasztószalagot tekerj körbe a kézfejeden a ragasztós részével kifelé, és így szedegesd fel a szőnyegről a nemkívánatos szőrszálakat. Arra azért ügyelj, hogy a szalagról ne maradjanak hátra ragasztódarabok a szőnyeg kárpitján.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...