2015.05.08. 18:07:31 7415 198

Mit nézz a moziban? - Májusi filmajánló
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Jövő héten elkezdődik a nyár a magyar mozikban a Bosszúállók folytatásával, aztán majd kapunk dinoszauruszokat, Terminátort, akciózó Tom Crusie-t és Hangyaembert is. De idén szerencsére azoknak sem kell hónapokra leszokniuk a mozizásról, akiket a popcornfilmek nem hoznak lázba.

Mozi és popcorn - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mozi és popcorn

BOSSZÚÁLLÓK: ULTRON KORA / AVENGERS: AGE OF ULTRON (MÁJUS 7.)

Három évvel a világszerte több mint 1,5 milliárd dollárt besöprő, és ezzel minden idők harmadik legsikeresebb filmjévé váló első rész után újra összeáll a Marvel szuperhőscsapata. Naná, hogy nem volna elég, ha csak visszatérne az ismert brancs (Vasember, Thor, Hulk, Amerika kapitány, Fekete Özvegy és Sólyomszem), kapunk még Skarlát Boszorkányt (Elizabeth Olsen) és Higanyszálat (Aaron Taylor-Johnson) is, és az ellenfél ezúttal Ultron, a gonosz robot, aki James Spader hangján beszél. Pozitívum, hogy a népesedő szereplőgárda ellenére a játékidő nem nyúlt tovább, sőt, 141 percével a folytatás 2 perccel rövidebb, mint az első film volt!

ÉDEN / EDEN (MÁJUS 21.)

Olivier Assayas fedezte fel Mia Hansen-Love-ot, aki 17 évesen szerepelt a rendező Augusztus végén, szeptember elején című filmjében. Aztán párrá is váltak, Hansen-Love viszont nem színésznő lett, hanem rendező: 34 évesen az Éden már a negyedik nagyjátékfilmje (ő csinálta a Tarr Béla öngyilkos producere által ihletett Gyermekeim apját és a Viszlát, első szerelem című szép szerelmes filmet is). Az Éden a 90-es évek elején játszódik Párizsban, és a kor elektronikus zenei szcénáját mutatja be, a középpontban a DJ-babérokra törő Paullal és a későbbi Daft Punk tagjaival.

MAD MAX: A HARAG ÚTJA / MAD MAX: FURY ROAD (MÁJUS 21.)

George Miller már nagyon rég óta tervezte, hogy folytatja a Mad Max-trilógiát, de végül csak harminc évvel a harmadik rész után érkezik meg a negyedik film. Max Rockatansky szerepében az időközben kiöregedett (és megbolondult) Mel Gibsont Tom Hardy váltja, aki Charlize Theron figurájával szövetkezik az elsivatagosodott jövőben, hogy megléphessenek Immortan Joe elől. Utóbbi személyében egy régi ismerőst üdvözölhetünk: a figurát Hugh Keays-Byrne alakítja, aki az első Mad Maxben a Toecutter nevű gonoszt játszotta. Az előzetesek tanúsága szerint irtózatos látványparádéra számíthatunk, és a teljesen kattant (kicsit a Batman Jokerére emlékeztető) figurát alakító Nicholas Hoult nyilatkozataiból az is kiderült, hogy az első filmhez hasonlóan A harag útjában is nagyon furcsa és kevés lesz a szöveg.

TÖKÉLETES HANG 2 / PITCH PERFECT 2 (MÁJUS 21.)

A 2012-es Tökéletes hang nagyon kellemes meglepetéssel szolgált: bár a sztori gerince elég sablonos (hogyan találja meg a helyét az egyetemen egy elsős lány), az a cappella csoportok versengése újszerű volt, és az egészet átjárta valami friss báj. No, meg igazi bűnös élvezet volt az Eternal Flame-től és a Like a Virgintől kezdve a Turn the Beat Aroundig a 80-as és 90-es évek popslágereire ütni közben a taktust a lábunkkal. A folytatáshoz, úgy tűnik, nem írtak új forgatókönyvet: a Barden Bellák csapata a film elején megint megalázó vereséget szenved, hogy aztán egy nemzetközi versenyen próbálják helyreállítani megtépázott hírnevüket. Szerencsére az összes főszereplő visszatér, viszont az alkotó változott: az első részben producerként és színészként részt vevő Elizabeth Banks ezzel a filmmel mutatkozik be rendezőként.

HOLNAPOLISZ / TOMORROWLAND (MÁJUS 28.)

Kicsit tartunk attól, hogy ennek a filmnek nincs rendesen megírt sztorija, úgy tűnik, mintha annyiból állna, hogy George Clooney és Britt Robertson kalandoznak egy futurisztikus CGI-világban. Ennél nekünk azért kicsit több kellene ahhoz, hogy élvezzük, de reméljük, hogy Brad Bird, aki az olyan szuper Pixar-filmeket írta és rendezte, mint a L'ecsó és a Hihetetlen család, nem hagy minket cserben.

DANNY COLLINS (MÁJUS 28.)

Kicsit kiszámíthatónak tűnik – az öreg, kiégett rocksztár újra felfedezi az élet örömeit a dalszerzéstől kezdve a szerelemig –, de két szuperhősös, CGI-os agygyalulás közt talán jó lesz kikapcsolódni egy olyan filmmel, amelyben a színészi alakításokon van a hangsúly. A főhőst Al Pacino játssza, mellette Christopher Plummer, Annette Bening, Bobby Cannavale és Jennifer Garner látható a főbb szerepekben. És még John Lennon-számokat is kapunk. Nem árt még tudni, hogy ez a nagyon cuki Őrült, dilis, szerelem. írójának, Dan Fogelmannek az első rendezése.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...