2017.01.11. 17:38:42 14374 284

Mit lát belőlünk a telepített trafipax?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A 2016. április 4-én élesített VÉDA szupertrafipaxokat senkinek nem kell bemutatni, mindenki megtanulta már messziről észrevenni a jellegzetes formájú kapukat az út fölött. Azonban tudod, hogy a gyorshajtáson kívül mit figyelnek pontosan?

Autó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Autó

Az autósok rémei

Természetesen elsődleges céljuk a gyorshajtók kiszűrése, és ebben igencsak hatékonyak, már nagyon messziről képesek bemérni a közeledő járművek sebességét, mindkét irányból.

De nem csak a sebességet nézik, hanem összetett rendszerüknek köszönhetően a jármű méretét, alakját is, így például az autópályán 130-as sebességgel utánfutót vontatókat is képes kiszűrni.

Ezen kívül képesek a sávváltások felismerésére, így például egy irányjelző nélküli vagy záróvonalnál végrehajtott előzést is rögzítenek.

Az alábbi videó - bár kissé lassú a tempója - kiválóan összefoglalja, mi mindenre képesek az új VÉDA rendszerek. Minden közlekedéssel kapcsolatos cikkünkben elmondjuk: vezess óvatosan!

Forrás: youtube.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...