2017.01.11. 17:38:42 14348 284

Mit lát belőlünk a telepített trafipax?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A 2016. április 4-én élesített VÉDA szupertrafipaxokat senkinek nem kell bemutatni, mindenki megtanulta már messziről észrevenni a jellegzetes formájú kapukat az út fölött. Azonban tudod, hogy a gyorshajtáson kívül mit figyelnek pontosan?

Autó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Autó

Az autósok rémei

Természetesen elsődleges céljuk a gyorshajtók kiszűrése, és ebben igencsak hatékonyak, már nagyon messziről képesek bemérni a közeledő járművek sebességét, mindkét irányból.

De nem csak a sebességet nézik, hanem összetett rendszerüknek köszönhetően a jármű méretét, alakját is, így például az autópályán 130-as sebességgel utánfutót vontatókat is képes kiszűrni.

Ezen kívül képesek a sávváltások felismerésére, így például egy irányjelző nélküli vagy záróvonalnál végrehajtott előzést is rögzítenek.

Az alábbi videó - bár kissé lassú a tempója - kiválóan összefoglalja, mi mindenre képesek az új VÉDA rendszerek. Minden közlekedéssel kapcsolatos cikkünkben elmondjuk: vezess óvatosan!

Forrás: youtube.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A kutyák az emberekhez hasonlóan értik a szavakat

A kutyák az emberekhez hasonlóan értik a szavakat - derült ki az ELTE Etológia Tanszék kutatóinak a Current Biology című folyóiratban pénteken megjelent tanulmányából, amely szerint az ismert szavak a kutyák agyában is előidézik a jelentés mentális reprezentációját.

Kiderült! Ettől boldogok az emberek

A boldogság azok közé a fogalmak közé tartozik, amit egyénenként mindannyian meg tudunk élni, átadni, kézzelfoghatóvá tenni viszont annál nehezebben. Általában egy olyan pozitív érzelmi állapotként szoktuk definiálni, ami által elégedettséget, örömet, nyugodtságot érzünk. Arról viszont nem vagyunk meggyőződve, sem meggyőzve, hogy ez az állapot az egyén életében folyamatossá válhat.

A hármas típusú diabétesz, a MODY, a gyerekeket és a fiatalokat érinti

Nem jár szomjúságérzéssel, fogyással, fokozott vizeléssel, nehéz sebgyógyulással, mint ahogy teljes inzulinhiány vagy elhízás sem jellemző a fiatalkorban kezdődő hármas típusú cukorbetegségre, másnéven MODY-ra (Maturity Onset Diabetes of the Young). Mivel a kórkép különböző formáinak hátterében öröklődő génmutációk állnak, kialakulásának esélye jóval nagyobb azoknál, akiknek családjában korábban előfordult már ez a típusú cukorbetegség. A Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján diagnosztizált gyerekkori diabétesz esetek 2-3 százaléka tartozik ebbe a csoportba.