2016.02.17. 19:00:23 10958 323

Mire használd a fültisztító pálcikát? 13 szépség tipp!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szépségápolási szokásaid teljesen meg fognak változni ezután a lista után, amely a fültisztító pálcika hasznosításának módjai veszi sorra. Ez a kis vattapamacs sokkal hasznosabb sminkeléshez és egyéb szépségápolási trükkökhöz, mint gondolnád, így jó, ha mindig van otthon.

Fültisztító pálcika - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fültisztító pálcika

1. A parfüm-trükk

Egy-két fültisztító pálcika pamut részét fújd be a kedvenc parfümöddel, majd tedd egy [zárható műanyag zacskóba], pár óra múlva pedig frissítsd fel vele az illatod: dörzsöld be a csuklód, a nyakad és a füled mögött. Így nem kell egy nagyobb parfümös üveget magaddal cipelned. Szuper jó ötlet!

2. Rúzs-igazítás

Ha kifutottál a kontúrból, igazítsd ki egy fültisztító pálcikával! Ezt a legegyszerűbben úgy teheted meg, ha ráhintesz egy kis púdert, ami passzol az arcod színéhez, és lefeded vele.

3. A hajszárító tisztítása

A hajszárító ventilátorát sem árt néha megtisztítani a portól, hogy sokáig üzemelhessen. Egy fültisztító pálcika elég vékony ahhoz, hogy sikeresen megszabadítsd a portól és szöszöktől a hajszárító ventilátorát.

4. Az önbarnítós trükk

A barnítókrémek a redőkbe, mint például az ujjpercek ráncai, a sarok vagy a könyök, jellemzően jobban beleülnek, így sötétebb lehet ott a bőr. Hogy ezt megelőzzük egy fültisztító pálcikával érdemes leszedni a felesleget, még mielőtt beivódna.

5. Utazáshoz tárold egy vitaminos dobozban

Egy kiürült vitaminos vagy gyógyszeres doboz jó megoldás lehet a fültisztító pálcika tárolásához, így amikor utazunk, csak bedobjuk ezt a táskánkba, és még sok helyet sem foglal. Ha nincs ilyen dobozod, nyugodtan tárolhatod egy zacskóban vagy egy kisebb neszesszerben is.

6. Cipzár lazítás

Viszonylag gyakran szokott előfordulni velünk, hogy a cipzár elakad, hogy hozzá zúzzuk a kabátot vagy a sálat… Ilyenkor nem lehet lefelé és felfelé sem húzni, viszont egy fülpiszkáló segítségével egy kis samponnal bekenhetjük a cipzárt, ami segít a fellazításában.

7. Körömlakk-trükk

Ha a körömlakkal egy sikerült a bőrödet is befesteni, ami valljuk be, nem ritka, akkor egy kis körömlakk lemosóba mártott fültisztító pálcikával egyszerűen és precízen letörölheted a felesleges lakkot.

8. Sminklemosáshoz

Ha kifogytál a sminklemosóból vagy a vattapamacsból, tégy érzékeny bőrre is használható krémet a fültisztító pálcikára és húzd végig a festékes területen, majd a másik, tiszta felével töröld le a krémet és a festéket is.

9. Sminkjavításhoz

Ha a szempillafestékkel sikeresen foltot hagytál a szemhéjadon is, tégy egy kis krémet vagy sminklemosót a fültisztító pálcikára és mosd le vele a hibát. Ezzel a módszerrel anélkül megszabadulhatsz a kis fekete festékpöttyöktől, vagy egyéb hibáktól, hogy le kellene mosni a sminked.

Ha a szemceruza vagy tus használata nem sikerült túl jól, a felesleget szintén egy fülpiszkálóval távolíthatod el, így tökéletes macskaszemet varázsolhatsz magadnak, akkor is, ha nincs olyan ügyes kezed.

10. A műszempilla felragasztásához

A fültisztító pálcika a legjobb segítség a műszempilla felragasztásához. Nyomd a műszempilla ragasztót erre a kis hasznos vattapamacsra, és oszlasd el egyenletesen a műszempillán, majd ragaszd a megfelelő helyre.

11. Füstös szem készítéséhez

Kétféleképpen is segítségedre lehet a fültisztító pálcika. Először vidd fel a kedvenc sötétszürke vagy fekete festékedet a szemhéjadra, majd egy fültisztító pálcika segítségével maszatold el. Vagy kezdd meg egy kicsit a vattapamacsot a fülpiszkálón, hogy lazább és puhább legyen, és vidd fel ezzel a szemfestéket a szemhéjadra, hogy gyorsan kész legyen a sminked.

12. Utazó smink-trükk

Ha az egy éjszakás kiruccanáshoz nem szeretnéd a sminkkészletedet magaddal vinni, dörzsölj be alaposan egy-két fültisztító pálcikát szemhéj festékkel, akár több árnyalatot is használhatsz, majd zárd ezeket egy kisebb simítózáras tasakba. Amikor szükséged lesz rá, csak kapd elő, és készítsd el gyorsan a sminked az instant szemhéjfesték applikátorokkal. :)

13. Szemöldök festéshez

A ritkás szemöldököt egy fültisztító pálcika segítségével könnyedén kifestheted. A szemöldök festéket vidd fel, majd oszlasd el ezzel a praktikus kis vattapamaccsal.

Forrás: cosmopolitan.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...