2014.12.12. 08:20:05 5045 22

Minél magasabb, annál nagyobb a hatása a férfiakra?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A magas sarok egyszerűen vonzóbbá varázsolja a lábat, magasabbá teszi a viselőjét és összességében szexi - vallják a magas sarkak hódolói és viselői egyaránt. Most egy francia kutatás (Universite de Bretagne-Sud) tudományosan is megvizsgálta, hogy milyen hatással lehet a kopogós cipő a férfiakra.

Magas sarok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Magas sarok

Ha egy magas sarkút viselő nő az utcán leejti a kesztyűjét, 50 százalékkal nagyobb az esély rá, hogy egy férfi lehajol és felveszi helyette, mintha lapos cipőben lenne. Egy másik eredmény: magas sarkú cipőben egy nőnek kétszer akkora esélye van, hogy válaszolnak egy kérdésére az utcán, és egy bárban is feleannyi idő kell ahhoz, hogy valaki leszólítsa őket, mint azokat, akiknek sarka közvetlenül a talajon van.

"A női cipő sarkának magassága elképesztő hatással van a férfiakra – magyarázza a kutatást vezető Nicolas Gueguen –, egyszerűen fogalmazva szebbé teszi viselőjét."

A magassarkúban a nők magasabbnak, magabiztosabbnak és szexuálisan is tudatosabbnak tűnnek. A magas sarok meghosszabbítja a lábakat, megemeli a feneket, így a nők sokkal vonzóbbnak tűnnek.

A kísérlet során 19 éves nőkre adtak fekete cipőt, melyeknek sarka 0,5 centi, 5 centi illetve 9 centiméter magas volt. Ez után 25 és 50 év közötti férfiakat kértek meg különböző helyzetekben, hogy segítsenek a nőknek.

Az egyik szituációban a nők járókelőket szólítottak le azzal, hogy a nemek egyenlőségével kapcsolatban szeretnének kérdőívet kitöltetni. A lapos sarkút viselőknek a megszólítottak 46,7 százaléka válaszolt, a közepesen magas sarkú cipőt viselőknek 63 százalék, míg a 9 centis sarok sikeraránya 83 százalék volt.

Az ettől magasabb sarkak esetleges negatív hatására nem tért ki a kutatás.

Csak később lett szexi

A legdivatosabb cipők sarka ma is nagyjából 10 centi, de kapni 13 centinél magasabbat is, ez azonban már különösen veszélyes is lehet viselőjére nézve. Orvosi szempontból a magas sarkú nem számít jó viseletnek: hátfájást okozhat, és növeli a bokasérülések esélyét, hosszú távon pedig tönkreteszik a bokaízületeket.

Az emelt sarkot eleinte igen praktikus okokból kezdték el hordani: az ókori Egyiptomban a mészárszékeken így kerülték el, hogy vérben kelljen lépkedniük. Aztán a nők hamar felfedezték maguknak, az ókori görögöknél és a rómaiaknál is felbukkan. Rómában, ahol legális volt a prostitúció, sokan használták arra, hogy növeljék magasságukat – és forgalmukat.

A magas sarkú aztán a középkorban már inkább a hatalmat szimbolizálta, erotikus töltetet csak a XIX. és a XX. században kapott.

Marilyn Monroe szerint elég egy lányra ráadni a megfelelő cipőt, és azzal akár a világot is le tudja győzni.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?