2015.05.08. 17:07:59 9505 307

Milyen házi szerrel szedhető ki a fűfolt?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A gyerekek ruhája gyakran fűfoltos, hiszen ilyenkor már több időt töltenek a szabadban, lehetőleg a zöldben. Egy igazi gyerkőc pedig akarva-akaratlanul is összekoszolja a ruháját szaladgálás közben. Te tudod, hogy milyen házi praktikával lehet a fűfoltot eltávolítani? Meg fogsz lepődni, de csak a konyháig kell elmenned a „tisztítószerek” beszerzéséig.

Gyerekek a fűben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyerekek a fűben

Citrom

Egy félbe vágott friss citrom sokat tehet a ruhák tisztaságáért, pláne, ha fűfoltról van szó. Tudtad, hogyha citromot dörzsölsz a fűfoltba, kicsit úgy hagyod, majd a szokásos módon kimosod, akkor könnyűszerrel megszabadulhatsz a makacs szennyeződéstől? Pedig így van! Próbáld ki!

Tej

Soha nem jutott még eszembe, hogy tejjel próbáljak meg bármilyen foltot kiszedni a ruháimból, pedig egy házi praktika szerint, ha egy éjszakára tejbe áztatod a fűfoltos ruhát, akkor másnak a rendes mosás után nyoma sem lesz a rondaságnak. Egy próbát megér, különösen mivel a tej egészen biztosan nem fogja roncsolni az anyagot sem.

Fogkrém

No nem a színes, csíkos fajta, hanem egy normál fehér színű fogkrém. Dörzsöld be vele a foltot, majd mosd ki szokás szerint. Azt javasoljuk, hogy mindenképpen egy kis felületen próbáld ki először és kényes ruhára ne alkalmazd ezt a praktikát, nehogy roncsolja az anyagot vagy a színt.

Szesz és benzin

Ha denaturált szesszel vagy mosóbenzinnel átitatott tiszta ruhával átnyomkodod a fűfoltot és utána kimosod, nyoma sem marad a szennyeződésnek. A mosóbenzin selyemmel működik igazán.

Forrás: hogyankell.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...