2015.09.23. 11:00:00 12264 195

Milyen gyakran gondolnak a férfiak a szexre?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Igaz lehet az a felvetés, hogy a férfiak minden hetedik másodpercben a szexre gondolnak? (Elég valószínűtlen hangzik.) És ha igen, akkor hogyan lehetne ezt bizonyítani? Amilyen ütemben cikáznak a gondolatok az emberek fejében, valószínűleg egyhamar ezt nem fogják bombabiztosan felmérni, de kísérleteket azért már tettek.

Erotikus gondolat - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Erotikus gondolat

Mert az igazi kérdés nem is az, hogy hányszor gondolunk a szexre, hanem hogyan is lehetne ezt tudományosan megmérni... Érdekesebbnél-érdekesebb kísérleteket végeztek a témáról, de mindegyikkel van egy bibi: a gondoltainkat nem lehet, csak úgy megszámolni, megmérni. Hál' Istennek! Különben tényleg jönne a gondolat rendőrség... De lássuk a „kísérleteket'”.

Klikkelj, ha a szexre gondolsz!

Egy amerikai kutatásban (Ohio Egyetem) klikkert adtak a résztvevőknek, és megkérték őket, hogy nyomják meg a számlálón található gombot, amikor ilyen gondolatuk támad. De nem csak az erotikus tartalmú gondolatokat mérték: 3 csoportra osztották a nőkből és férfiakból álló 283 fős mintát. Az egyik csoportnak az volt a feladata, hogy akkor nyomja meg a klikkert, ha az alvásra gondol, a másiknak akkor kellett ezt megtennie, ha az evésen járt az esze, s a harmadiknak pedig, ha a szex ugrott be.

Ezzel a módszerrel arra jutottak, hogy egy átlagos férfi 19-szer gondol a szexre egy nap. Ez a minden hetedik másodperces felvetésnél jóval ritkábbnak hangzik, de még így is több, mint ahányszor a nők gondolnak rá: átlagosan tízszer egy nap.

A férfiak nemcsak a szexre, hanem az ételre és az alvásra is többször gondoltak, mint a nők, ami azt sugallhatja, hogy az erősebbik nem tagjainak többször jár az eszük ilyen fajta élvezeteken.

A kutatásban az is érdekes volt, hogy az egyes eredmények között hatalmas eltérés volt: volt olyan, aki csak egyszer gondolt naponta a szexre, míg a maximum beismert erotikus gondolat 388 volt.

De gondoljunk bele abba, hogy mennyire lehet komolyan venni ezeket az eredményeket. Kapsz egy klikkert, amit meg kell nyomni, ha gondolsz valamire. Nem akarsz arra a dologra gondolni egyfolytában, de azért emlékezz rá, hogy meg kell nyomnod egy számlálót, ha mégis az eszedbe jut. Furcsa helyzetben lehettek a résztvevők.

Milyen fő gondolataid voltak az elmúlt fél órában?

Egy másik, német kutatásban egy okostelefonra írt alkalmazással próbálták meg feltárni, milyen gondolatok járnak a fejünkben. A program naponta hétszer jelzett a résztvevőknek, hogy az elmúlt fél óra legjellemzőbb gondolatait adják meg. A kutatás egy héten keresztül zajlott.

Az emberek gondolatai itt is nagyon változatosak voltak. A legtöbb az ételről, alvásról, személyes higiéniáról, kapcsolatteremtésről, szabadidőről és a kávéról szólt (kb. délután ötig). Ezt aztán felváltották a TV és más média használatával kapcsolatos gondolatok, és a szex csak a nap végén vált dominánssá, de még ekkor is csak a második helyen szerepelt az alvás mögött.

Ez a kutatás sem tekinthető teljes mértékben hitelesnek, hiszen lehetséges, hogy sokan direkt nem vallották be nap közben erotikus jellegű gondolataikat, mert illetlennek vélték őket.

Az emberi tényező

Bár mindegyik kutatásnak megvannak a hiányosságai és ott van az emberi gondolatok természete, mint hátulütő tényező, azt kijelenthetjük, hogy a hét másodperc valószínűleg csak egy legenda. Azt is megtudtuk, hogy a gondolatok száma személyenként nagyon változó lehet, és megfelelő technika hiányában a pontos számot reméljük, hogy soha nem fogják megállapítani.

Egyébként is, hogyan is lehetne megmérni egy olyan dolgot, mint a gondolat, amely még az időnél is absztraktabb. Egyáltalán Te meg tudnád határozni, hogy amíg ezt olvastad hányszor gondoltál a szexre. Fogadjunk, hogy most sem akarsz a szexre gondolni, de ilyen az emberi agy, csak azért is az jár a fejedben...

Forrás: bbc.com/future/story/20140617-how-often-do-men-think-about-sex

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...