2016.10.22. 16:49:30 10729 296

Mert a nagymama biztos tudja – Ezeket kérdezd meg tőle
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bevallom, gyerekkoromban nem mindig repestem az örömtől, amikor több hetes nyaralásra készültünk a nagymamámhoz. No, nem mintha nem látott volna el minket minden földi jóval, hiszen erősen kikerekedett fejjel érkeztünk haza, de a kis falu nyugalma egy gyereknek inkább unalmas volt, mint pihentető.

Nagymamával - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nagymamával

Aztán teltek az évek, a nyaralások rövidültek, aztán el is maradtak. De a nagy családi találkozók azóta is a nagymamámnál vannak. Ám a nagy rohanás miatt csak ritkán jut alkalmunk, hogy elbeszélgessünk az Élet nagy dolgairól. Pedig ha valaki, ő biztos tudják a választ a következő kérdésekre. Ha megteheted, még mindenképpen tedd fel a „nagyidnak” ezeket a kérdéseket, ha pedig már Te vagy nagymama, ne légy rest válaszolni rájuk.

Amit érdemes megkérdezni a nagymamádtól

Mikor voltál életedben a legboldogabb?

Ha az életedben épp egy olyan szakaszban vagy, amit inkább gyorsan átugranál, talán az ő válasza megnyugtat: minden nehézségen túl lehet jutni és mindenből lehet „építkezni”, erőt meríteni.

Mit csinálnál másként, ha újra annyi idős lennél, mint én?

Vagy esetleg mit csinálna most a Te helyedben? Ha úgy érzed, elakadtál az életed egy szakaszában, a nagymamád tudni fogja, mit és hogyan válaszoljon, hogy könnyedén rájöjj, hogyan tovább.

Mi az, ami valóban fontos az életben?

Talán annyira meglepően egyszerű és egyértelmű választ fogsz kapni, hogy aztán magadat kérdezed: miért is volt ez kérdés egyáltalán?

Nehéz időkben honnan merítettél erőt?

Ezt a kérdést általában akkor teszi fel másnak az ember, ha önmaga éppen erő híján van…

Mi az, amit mindig meg akartál tenni, de soha nem tetted meg?

De ami talán még fontosabb: megbántad-e, hogy nem tetted meg…?

És Te mit kérdeznél meg a nagymamádtól? És mit válaszolnál ezekre a kérdésekre nagyiként?

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...