2014.03.28. 14:42:44 6458 66

Méregtelenítés: csak divat vagy valóban segít?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Manapság nagyon népszerűek a különböző méregtelenítő diéták. De valóban szükség van rá vagy csak egy újabb hóbort? Nos, az eddigi biológiai ismeretek azt támasztják alá, hogy a rövid méregtelenítő diéták nem csak segítenek. Sőt! Akár negatív hatással is lehetnek a szervezetre és egészségügyi állapotunkra. Nem is beszélve az energiaszintünkről... Ha éppen egy ilyen kúrán gondolkozol vagy csak érdekel a téma, akkor mindenképpen olvasd el cikkünket!

Saláta, egészség - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Saláta, egészség
  • „Fogyj le 7 nap alatt!”
  • „Méregteleníts a bomba alakért!”
  • „10 napos méregtelenítő kúra”
  • „Tavaszi méregtelenítés”
  • „Lúgosítás felsőfokon”

Ismerős címek, ugye? A Harvard School of Public Health intézmény kutatója, Frank Sacks szerint, nincs biológiai alapja annak, hogy a szervezetnek segítségre van szüksége ahhoz, hogy megszabaduljon a méreganyagoktól. A szervezetünk és az immunrendszerünk gondoskodik a megfelelő méregtelenítésről.

Igen, valószínűleg sikerül majd valamennyit fogynod, ha mégis bevállalod, hiszen ezek a diéták legtöbbször nagyon alacsony kalóriatartalmúak. Azonban az is előreborítékolható, hogy az 1-2 hetes „méregtelenítés” után szépen lassan visszajönnek majd a kilók, amint visszatérsz a szokásos étrendhez.

Szóval a lé böjt kúrák, a gyümölcsnap, a káposztaleves diéta, a citromos tisztítókúra és a többi csak átmeneti sikert eredményezhet. Az pedig szimpla önámítás, hogy ezekkel a napokkal tehermentesítheted szervezeted a méreganyagoktól. Ha megvonsz a szervezetedtől bizonyos tápanyagokat, és drasztikusan csökkented a kalória-bevitelt, annak alacsony vércukorszint, izomfájdalom, fáradtság, szédülés, rossz közérzet és hányinger lehet a következménye.

Mit tegyél, ha valóban segíteni akarsz a szervezetednek?

Étkezz valóban egészségesen, de ne egyoldalúan. Trükk: ne csak egy hétig. J A teljes életmódváltás a legjobb megoldás. Fogyassz naponta 5 adag zöldséget és gyümölcsöt. A gyümölcsöket finom előételnek vagy két étkezés között edd, a zöldséget pedig a főétkezések mellé. Válaszd a teljes kiőrlésű péksüteményeket és kenyereket a fehér helyett, és sovány húsokat fogyassz, lehetőleg nem feldolgozott formában.

A felvágottak és a különböző húskészítmények nem túl egészségesek és hizlalhatnak is. Az üres kalóriákat legjobb, ha elfelejted vagy korlátozod. Ilyenek például a cukros üdítők, a tejcsokoládé és az alkohol. A legjobb ital, amit fogyaszthatsz az a víz. Gyógyteákkal és zöldteával fokozhatod a hatást.

30 perc

Ugye nem hangzik sok időnek? Naponta mindössze 30 percet kellene intenzív mozgásra szánni, hogy elegendő oxigénnel lássuk el a vérünket valamint a sejtjeinket a megújuláshoz. Ezzel egyúttal felturbózzuk az anyagcserénket is és jó kondícióban tarthatjuk a testünket. Ha ezt megteszed, az eredmény nem marad el: jó közérzet, feszes izmok és elismerő tekintetek. Mindehhez csak egy kis odafigyelés, jó időbeosztás és némi akarat szükséges.

Forrás: WebMD.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...