2016.10.03. 12:13:57 10941 311

Mennyi hajhullás a normális nőknek?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Először is, nemcsak a férfiak kopaszodhatnak, hanem a nők is. Ám, általában a legtöbb hajhullás azért nem okoz észlelhető kopaszságot, legfeljebb egy kicsit kevésbé dúsnak érzékeljük a hajkoronánk. Persze vannak szélsőséges esetek, de az igazság az, hogy mindenkinek hullik a haja. Persze nem mindegy, hogy mekkora mértékben. Mennyi lenne a normális?

Hajhullás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hajhullás

Női és férfi kopaszodás

Rövid és hosszabb távon is előfordulhat, hogy a nők haja hullik, gyérül, sőt kialakulhatnak kopasz foltok is a fej tetején, néha csak azt vesszük észre, hogy a választékunk egyre szélesebb. Az egyre hátrább húzódó haj, vagyis a kopaszodó halánték viszont általában csak a férfiakra jellemző.

Mennyi az annyi?

Körülbelül 100.000 hajszálunk van a fejbőrünkön, és mindegyiknek saját életciklusa van. A hajunk a tüszőkből nő ki, kb. 1,2-1,3 cm-t havonta, egy-egy szál 2-6 éven keresztül növekedhet folyamatosan, majd 1 hónapig stagnál, s végül kihullik, kezdődhet a következő ciklus. A legtöbb hajszálunk éppen a növekedés fázisában van, és egy nagyon pici részét hullatjuk el nap, mint nap. Napi 50-100 hajszálat hullatunk ki, akinek rövidebb a haja, szinte észre sem veszi. Hosszabb hajnál már feltűnőbb lehet, a hajkefében és a ruhán is ott maradhat. Egyáltalán nem kell megijedni, ha ilyen jelenséget tapasztalunk, azonban, ha azt vesszük észre, hogy nem szálanként, hanem szinte csomókban hullik a hajunk, illetve ritkábbnak véljük, akkor forduljunk orvoshoz.

Mi okozhatja a hajhullást?

A lehető legváltozatosabb dolgok állhatnak a hajhullás hátterében: kb. 30-féle egészségügyi probléma, stressz, életmód, étkezés, a gének és még számtalan faktor befolyásolhatja. Kezdetnek azonban azt szokták javasolni, hogy a hormonháztartást és a pajzsmirigyet érdemes tüzetesebben megvizsgálni. Nagyon gyakran nem találják meg a probléma pontos okát, de érdemes vizsgálódni. Cikkajánló részletesebben a témáról: Női hajhullás, kopaszodás – sajnos létezik

Stílustippek gyérülő hajra

Míg a férfiak dönthetnek úgy, hogy egyszerűen bevállalják a teljesen kopasz fazont, addig a nőknek nem ilyen egyszerű az életük. Azért vannak trükkök, amivel elrejthetjük a problémát, és ebben bizonyára a fodrászunk lehet leginkább a segítségünkre. Javasolhat egy rövidebb fazont, más választékot, esetleg laza hullámokat és olyan termékeket, amelyekkel dúsabb hatást érhetsz el. Például a kreatin spray-vel erősebbnek, vastagabbnak tűnhetnek a hajszálaid. Ha nagy a baj, választhatsz egy jó minőségű parókát is.

Forrás: webmd.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...